30. 12. 1899    

4. kolo / Sobota 29. 8. 2015, 11:00 /

4. kolo / Sobota 29. 8. 2015, 11:00

FK Jablonec

3:2pen

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda (70.. Kocourek), Kapuscinský (65. Mašek), Čihák, Ryška – Petr, Pihrt, Vais (47. Kadar) – Brudna (55. Arzberger), Graiciar, Buranský (52. Holík)

statistiky

Branky Viktorie: 22. Vais, 35. Buranský

Diváci: 0

Utkání se vyvíjelo dle představ viktoriánů, kteří od prvních minut Jablonec přehrávali. Dokázali si vytvořit několik velkých příležitostí, ale nepřesnost, nebo branková konstrukce jim zabránily ve vstřelení první branky. I přesto jsme měli hosté z Plzně hru stále pod kontrolou. Do konce prvního poločasu se jim podařilo dvě branky vstřelit a potvrdit tak herní převahu.

Vstup do druhého poločasu ale Plzeňanům hrubě nevyšel a soupeř dokázal z minima vytěžit maximum, když za sedm minut srovnal výsledek utkání. Od tohoto okamžiku hráči znovu zabrali a vytvořili si několik vyložených šancí, které ale zůstaly nevyužity. Utkání tak skončilo remízou a na pokutové kopy zvítězil Jablonec.

hodnocení trenéra

"Je třeba, aby si hráči z tohoto utkání vzali zejména to, že s přibývajícím časem v průběhu jejich kariéry budou utkání rozhodovat maličkosti a detaily, které jsme v některých fázích zápasu s Jabloncem nezvládli. Výsledkové zaváhání určitě snižuje úroveň předvedené hry, se kterou můžeme být spokojeni," hodnotí trenér Martin Kastner.