2. 8. 2012    Zápas

Viktorka veze z Polska velmi cenné vítězství

FC Viktoria Plzeň

3. předkolo / Čtvrtek 2. 8. 2012, 19:00 / Ruch

3. předkolo / Čtvrtek 2. 8. 2012, 19:00
Ruch

Ruch Chorzów

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

79. Štípek
85. Ďuriš

sestavy

Ruch Chorzów

Peškovič – Djokič, Stawarczyk, Sadlok, Szyndrowski – Zienczuk, Malinowski, Straka (57. Lisowski), Janoszka – Jankowski, Piech

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský – Darida, Horváth – Fillo, Kolář (87. Hanousek), Hora (73. Štípek) – Ďuriš (90. Hejda)

statistiky

Branky: 79. Štípek, 85. Ďuriš, ŽK: Straka, Piech – Limberský, Ševinský, Rozhodčí: Damati – Nicoletti, De Luca (všichni Itálie)

Diváci: 4200

První zápas třetího předkola evropské ligy dnes večer čekal hráče Viktorky. Jejich soupeřem byl loňský vicemistr polské ligy, Ruch Chorzów. I přesto, že se po většinu zápasu bojovalo o každý metr hřiště, nakonec se svou hrou dokázali viktoriáni prosadit a z hřiště soupeře vezou cennou výhru 0:2.

Začátek zápasu byl z obou stran trochu opatrný a hráči se začali osmělovat až na konci první desetiminutovky. První varování, že Chorzów nebude rozhodně snadným soupeřem, vyslal v osmé minutě na branku Petra Bolka domácí záložník Janoszka. Ve čtrnácté minutě poprvé výrazněji zahrozili viktoriáni, když Daniel Kolář dokázal využít chyby domácích v rozehrávce, ale bohužel nabídnutou šanci nedokázal proměnit. Viktoriáni v té době pomalu začínali přebírat iniciativu, ale v koncovce jim scházel potřebný klid k zakončení. Nejdříve pálil po rohovém kopu nad Pavel Horváth, o chvilku později i Jakub Hora a v třicáté čtvrté minutě jen těsně nad břevno pálil Michal Ďuriš. Další akce bohužel končily poměrně záhy. A protože si s akcemi domácích dokázala obrana Viktorky ve většině případů poradit, šlo se o poločase do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

I do druhé půle vstoupili viktoriáni bojovně, ale jejich snaha končila na dobře zorganizované obraně domácích, která dokázala většinu pokusů zablokovat nebo jim zabránit už v zárodku. Dvakrát se v jeho úvodu dostal do slibné šance Martin Fillo, ale ani tomu se nepodařilo své šance proměnit. V šedesáté minutě se viktoriáni málem dočkali, když nebezpečně pálil David Limberský, ale jeho střela minula branku jen o několik centimetrů. Aktivita viktoriánů přinesla ovoce až v osmdesáté minutě, kdy si čerstvý hráč na hřišti David Štípek dokázal výborně naběhnout na přihrávku svých spoluhráčů a z blízka nedal Peškovičovi šanci (0:1). O pět minut později napřáhl Michal Ďuriš, domácí brankář míč neudržel a slovenský útočník tak mohl podruhé v dnešním zápase potěšit srdce plzeňských fanoušků (0:2). Do konce zápasu již viktoriáni domácím nic nedovolili a tak si z Polska vezou velice cennou výhru 0:2.

Odveta se hraje v plzeňské Doosan Aréně příští týden, konkrétně ve čtvrtek 9. srpna od 20:00 a všichni fanoušci jsou srdečně zváni.