7. 3. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři ztratili dvougólové vedení a v Hradci Králové remizovali 2:2

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Pondělí 7. 3. 2016, 13:00 /

22. kolo / Pondělí 7. 3. 2016, 13:00

FC Hradec Králové

2:2

(2:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Hradec Králové

Ordelt – Kratochvíl, D. Drozd, Brokeš (90. Kundrt), Hynek, Zdržálek, Dědeček (73. Jeníček), P. Drozd, Fenz, Vyšehrad, Zezula

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Končal, Doležal (71. Mudra), Boček (78. Pinc), Provod, Řezník (75. Petr), Piroch, Kule, Ruml (61. Glazer), Pavlík, Černý

statistiky

Branky: 59. Zdržálek (pen.), 61. Kratochvíl – 13., 31. Černý (pen.) ŽK: Kratochvíl, Ordelt, Dědeček, Brokeš - Končal ČK: 81. Kratochvíl (HKR) Rozhodčí: Váňa – Myška, Melichar

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let ve 22. kole Juniorské ligy bojoval o důležité body na hřišti Hradce Králové. Za hostující tým nastoupily také dvě posily z „A“ týmu Matěj Končal a Radim Řezník. Viktoriáni sice po dvou brankách Daniela Černého vedli po půli 2:0, z Hradce si ale nakonec odvezli pouze bod za remízu 2:2.

První šanci zápasu měli hráči Viktorie v desáté minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Černý, který ale mířil těsně vedle branky domácích. O tři minuty později už se útočník Plzně mohl radovat, když si našel skákající míč uvnitř velkého vápna a z blízkosti překonal brankáře Ordelta – 0:1.

Západočeši byli jasně lepším týmem a připravovali si slibné příležitosti, nicméně všechny buď skončily vedle, nebo je pochytal domácí gólman. Ve 30. minutě dostali hosté možnost zahrávat pokutový kop, který s přehledem opět proměnil Daniel Černý – 0:2!

Až po druhém gólu se začali dostávat do hry i hráči Hradce Králové, velkou šanci měl Brokeš, který málem využil chybu brankáře Luhového. Naštěstí pro Plzeň ale pálil vedle. Na druhé straně se zaskvěl brankář Ordelt, když skvěle vychytal Černého. Do šaten šli ale spokojenější hráči Viktorie, kteří vedli 2:0.

Po změně stran chtěli viktoriáni dorazit soupeře, to se jim ale nepovedlo. Střely Černého a Rumla v brance neskončily a v 58. minutě přišel trest. Po faulu na Drozda kopal penaltu také Hradec Králové. Zdržálek zamířil po zemi k pravé tyči a přesto, že Luhový vystihl směr střely, tak míč skončil v brance – 1:2!

O dvě minuty později bylo dokonce vyrovnáno a domácí se prosadili opravdu netradičně. Kratochvíl totiž zakroutil míč přímo z rohového kopu a nachytal plzeňského gólmana – 2:2!

Diváci v následujících minutách viděli pohledný, oboustranně útočný fotbal. Týmy Plzně i Hradce Králové chtěly strhnout vítězství na svoji stranu. Deset minut před koncem pálil velmi dobře Piroch, ale jeho rána rozezněla pouze břevno domácí branky. Další gól už tak nepadl a Viktoria Plzeň si z Hradce Králové odvezla domů bod za remízu 2:2.