4. 4. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři si z horké ostravské půdy přivezli bod za remízu 3:3

FC Viktoria Plzeň

26. kolo / Neděle 3. 4. 2016, 11:00 /

26. kolo / Neděle 3. 4. 2016, 11:00

FC Baník Ostrava

3:3

(2:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Baník Ostrava

Šrom – O. Šašinka, Plesník, Mešaninov, Alispahič (46. Behan), Šichor, Čech, J. Šašinka, Vengřínek, Půda (65. Švehlík), Strakoš

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Petr, Doležal (65. Pavlík), Pinc, Boček (79. Svoboda), Provod, Piroch, Kule, Sedláček (87. Skála), Brožík, Glazer

statistiky

Branky: 11. a 51. J. Šašinka, 12. O. Šašinka (pen.) – 6. Provod (pen.), 39. Sedláček, 65. Boček ŽK: J. Šašinka – Petr, Brožík Rozhodčí: Brychta – Vro, Bureš

Diváci: 0

Junioři FC Viktorie Plzeň v rámci 26. kola odehráli náročný zápas na hřišti aktuálně druhého týmu tabulky Baníku Ostrava. Svěřenci trenéra Ševinského favorita utkání potrápili a domů si odvezli bod za remízu 3:3.

Do utkání lépe vstoupili hráči Plzně, kteří si hned od prvních minut vytvořili několik šancí, ale nedokázali se prosadit přes pozornou obranu domácích. První větší příležitost měl baníkovec Šašinka, který se ale dostal do těžkého střeleckého úhlu a Luhového tak jen prověřil.

Do vedení šla Viktoria z pokutového kopu, který proměnil do protipohybu brankáře Šroma LukᚠProvod. Plzeňští hráči se ale z vedení neradovali příliš dlouho. Po centru do pokutového území hlavou k levé tyči vyrovnal Jakub Šašinka. Otočit skóre se Ostravě podařilo hned vzápětí, a to opět z pokutového kopu, který tentokráte proměnil Ondřej Šašinka – 2:1.

V samotném závěru prvního poločasu udělali domácí hráči obrovskou chybu v pokutovém území, kterou potrestal vyrovnávacím gólem hlavou Jiří Sedláček. Do šaten se tak po prvním poločase odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

V druhém poločase mohl hned v úvodu vrátit vedení na stranu Plzně Pinc, ale v pokutovém území centrovaný míč minul jen o pár centimetrů. Hosté nevyužili dobrou příležitost, a přišel trest na druhé straně. Luhový nejprve střelu Ondřeje Šašinky vyrazil, následnou tvrdou střelu od jeho bratra Jakuba už zachytit nedokázal.

Viktorka na Bazalech dokázala i na tuto branku zareagovat, a to zásluhou Daniela Bočka. Oba týmy se v závěru snažily o vstřelení rozhodující branky, ale ani jednomu se už to nepovedlo. Baník tak z náskoku Sparty na čele tabulky ukrojil pouze jeden bod.