15. 8. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři porazili Příbram 5:2, LukᚠMatějka vstřelil hattrick

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Neděle 14. 8. 2016, 11:00 /

3. kolo / Neděle 14. 8. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

5:2

(1:1)

FK Viagem Příbram

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Hašek (62. Hejda), Brožík (84. Kule), Graiciar (74. Skála), Debellis, Matějka, Havel, Suchan, Vukajlovič, Novák, Teršl

FK Viagem Příbram

Boháč – Makoš, Břížďala (65. Polanský), Ježdík, Šrain (71. Červeňák), Růžek, Laňka, Moravec, Kvída, Holý, Macek (80. Dacič)

statistiky

Branky: 54., 67. a 75. Matějka, 35. Debellis, 63. Suchan – 41. Ježdík (pen.), 53. Moravec ŽK: Laňka (PRI) Rozhodčí: Ardeleanu – Kožár, Černý

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň U21 si ve 3. kole Juniorské ligy konečně užil pocit vítězství, v Luční ulici totiž porazil 1. FK Příbram 5:2. Po vyrovnané úvodní půli rozhodl o výhře viktoriánů LukᚠMatějka, který během dvaceti minut nasázel soupeři tři góly.

Oba týmy se v utkání snažily co nejrychleji dostat do vedení a tak diváci viděli atraktivní souboj, kterému ale ze začátku chyběly šance. Po vyrovnané půlhodině začali domácí zvyšovat aktivitu a deset minut před koncem první půle udeřili. Nádhernou ránou z dálky se prezentoval krajní obránce Martin Debellis a vymetl šibenici – 1:0!

Příbram se svojí odpovědí přišla po pěti minutách, když Sváčkovi vypadl míč a následně stáhl k zemi jednoho z příbramských hráčů. Petr Ježdík nařízenou penaltu proměnil s přehledem – 1:1.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté a po osmi minutách hry poslal Příbram do vedení Jakub Moravec. Viktoriáni s odpovědí dlouho nečekali a hned z protiútoku vyrovnali. LukᚠMatějka srovnal střelou na přední tyč a začal tak svůj koncert – 2:2!

Plzeň se znovu dostala do vedení v 63. minutě, kdy se hlavou prosadil Jan Suchan – 3:2. Následně už přišla chvíle pro Lukáše Matějku, který nejprve prostřelil Boháče po zemi a čtvrthodinu před koncem hlavou dovršil hattrick – 5:2.

Závěrečná čtvrthodina už byla pod kontrolou domácí Plzně, která si dokráčela pro první výhru v letošním ročníku Juniorské ligy.