12. 9. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři napodobili ”A” tým a porazili Liberec také 2:1

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Pondělí 12. 9. 2016, 13:00 /

6. kolo / Pondělí 12. 9. 2016, 13:00

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Novák, Hlavatý (88. Teršl), Hašek (72. Skála), Brožík, Debellis, Sedláček, Matějka, Rychnovský, Kule, Havel (46. Kopřiva)

FC Slovan Liberec

Konečný – Lesniak (72. Doležal), Heppner, Šustr (52. Prokš), Da Silva, Barac (60. Dudek), Hadaščok, Pospíšil, Čuřík (82. Šustek), Bláha, Kubyškin (32. Šulc)

statistiky

Branky: 38. Matějka, 70. Kule – 89. Dudek ŽK: Matějka, Sváček – Kubyškin, Hadaščok Rozhodčí: Rejžek – Kubec, Koval

Diváci: 0

Kromě ”A” týmu FC Viktorie Plzeň se se Slovanem Liberec utkal také výběr juniorů západočeského klubu. Diváci v Luční ulici viděli vyrovnaný souboj a z vítězství se nakonec radovala Viktoria, když vyhrála 2:1.

Do utkání vstoupili lépe hosté, hned při prvním útoku se dostali do vápna a Da Silva hlavičkoval velmi nebezpečně. Brankář Sváček ale předvedl první ze svých skvělých zákroků v tomto utkání. Na druhé straně se po pěkném centru Haška ocitl v příležitosti Matějka, jehož dělovku však Konečný vyrazil na roh. V 17. minutě měla Viktoria tutovku, když se dostala do přečíslení. Zakončení Hlavatého ale orazítkovalo tyčku. Branková konstrukce Slovan zachránila i o osm minut později, kdy ji z bezprostřední blízkosti trefil Matějka po centru Sedláčka. Úvodní branku diváci viděli ve 38. minutě, kdy zůstal ve vápně nepokrytý LukᚠMatějka, který parádně zakončil k tyči – 1:0.

Ve druhém poločase na hřišti vládl Liberec, domácí ale nadále zachraňoval parádní výkon brankáře Sváčka. Ten si v 52. minutě poradil i se stoprocentní šancí skvěle hrajícího Da Silvy. Hosté tlačili, nicméně gól dala opět Plzeň. V 70. minutě zahrávali viktoriáni rohový kop, míč se dostal po přistrčení od Kopřivy na Václava Kuleho, který nekompromisní ranou navýšil na 2:0!

Zápas už se pak spíše dohrával, ale když v 89. minutě snížil na rozdíl jediné branky Dudek, opět bylo před brankou Plzně živo. Další branka už ale nepadla, a tak Viktoria vyhrála nad Libercem 2:1