19. 9. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři prohráli v Karviné, během šesti minut dostali tři branky

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Pondělí 19. 9. 2016, 11:00 /

7. kolo / Pondělí 19. 9. 2016, 11:00

MFK Karviná

3:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

MFK Karviná

Pindroch – Novák, Strakoš (52. Sas), Toml, Jakubov – Dendis (90. Mládek), Kania, Smrž, Macej, Karčmář (C), Galuška

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Vukajlovič (85. Skála), Novák (79. Teršl), Hlavatý (74. Havel), Hašek, Brožík (C), Sedláček, Kopřiva, Debellis, Matějka, Kule

statistiky

Branky: 73. Macej, 77. Macej, 79. Smrž – 81. Matějka Rozhodčí: Mrázek – Batík, Caletka

Diváci: 0

Zatímco „A“ tým FC Viktorie Plzeň si s výběrem Karviné poradil a vyhrál 2:0, Junioři západočeského týmu stejného soupeře o body obrat nedokázali. Bez branek se hrálo až do 73. minuty, pak domácí tým nasázel během šesti minut tři branky a rozhodl o svojí výhře. Jedinou branku Plzně vstřelil LukᚠMatějka.

V první půli se míč pohyboval především ve středu hřiště a diváci moc pohledných akcí neviděli. Když už se některý z hráčů dostal do zakončení, tak si s jeho střelou dokázal poradit brankář soupeře. Po změně stran se tempo hry změnilo, oba týmy přidaly na aktivitě a to samozřejmě přineslo šance na obou stranách. V 59. minutě měl obrovskou příležitost hostující Hašek, ale střelou na vzdálenější tyč minul bránu jen o kousek. Vše podstatné se začalo dít až v poslední dvacetiminutovce. Nejprve se k odraženému míči na malém vápně dostal Macej, který tvrdou střelou pod horní tyč rozjásal domácí diváky poprvé. Stejný hráč pak o čtyři minuty později utekl na levé straně hostující obraně a zakončil přesně podruhé. Třetí gól přidal hned vzápětí nádherným lobem Vojtěch Smrž, za hosty pak už jen korigoval přesnou křížnou ránou LukᚠMatějka. Viktoria Plzeň tak v Karviné prohrála 3:1, když všechny branky obdržela v rozmezí šesti minut.