14. 11. 2016    U19 - reportáž

Výběr do devatenácti let porazil Ostravu na penalty

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Sobota 12. 11. 2016, 11:00 /

14. kolo / Sobota 12. 11. 2016, 11:00

FC Baník Ostrava

2:3pen

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Svoboda, Vacovský, Čihák, Ryška (72.Kadar) –Pavlík, Řezáč (70. Mudra) – Pihrt (85. Arzberger), Vais, Pfeifer (90. Kulhánek) – Pinc

statistiky

Branky Viktorie: 2x Vacovský

Diváci: 0

Dvanáct výher z patnácti zápasů mají na kontě v letošní sezoně hráči FC Viktorie Plzeň. Výběr trenéra Jiřího Kohouta se díky poslední výhře nad Ostravou dostal už na druhé místo v tabulce.

hodnocení trenéra

„Úvod zápasu patřil spíše domácím, ale nám se podařilo brzy hru vyrovnat a postupem času jsme byli aktivnější. První velkou šanci měl Vais, který se dobře uvolnil, ale trefil břevno. Ten samý hráč měl další příležitost a střelou z hranice vápna orazítkoval tyč. Do vedení jsme se dostali po rohovém kopu a dorážce Vacovského. Druhý poločas pro nás začal znovu příznivě po rohovém kopu Vaise se znovu prosadil Vacovský. Baník však nesložil zbraně a během dvou minut srovnal skóre. Viktoriáni si znovu chtěli vzít vedení zpět, ale Pinc hlavou trefil znovu jen břevno a závěrečnou vyloženou šanci Pfeifer neproměnil. Hrálo se oboustranně velmi dobré utkání. V prvním poločasu jsme měli vytěžit více než jenom jednu branku. Ostrava však hrála aktivně a až do závěru to bylo otevřené utkání. Při penaltovém rozstřelu nás podržel Šampalík, a tak jsme si připsali alespoň bonusový bod,“ hodnotí zápas trenér Jiří Kohout.