13. 5. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka padla na hřišti Boleslavi, ta získala titul

FC Viktoria Plzeň

28. kolo / Sobota 13. 5. 2017, 12:00 / MěS Mladá Boleslav

28. kolo / Sobota 13. 5. 2017, 12:00
MěS Mladá Boleslav

FK Mladá Boleslav

3:0

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Mladá Boleslav

Šeda – Nečas, Kühnel, Bojda (C) (77. Košek), Albina, Vodháněl (72. Dohnalík), Kořínek, Zabilanský (81. Novotný), Kopa, Klobása (72. Malpon), Vukadinovič (81. Malý).

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Teršl, Vacovský, Vukajlovič – Hlavatý, Hromada – Rychnovský, Chrien (66. Debellis), Havel (66. Sedláček) – Kopřiva (84. Novák).

statistiky

Branky: 12. Vukadinovič, 22. Nečas, 62. Vukadinovič, ŽK: Klobása – Teršl, Hlavatý, Havel, Rozhodčí: Hrubeš – Šimáček, Hájek.

Diváci: 150

Junioři Viktorie Plzeň prohráli na mladoboleslavské půdě 0:3. Domácí celek si tak tímto vítězstvím zajistil mistrovský titul v Juniorské lize 2016/2017.

S vědomím, že k titulu stačí bod a s posilami z A-týmu v podobě Nečase, Klobásy či Vukadinoviče vstoupila Boleslav do zápasu proti Plzni, za který kromě Hromady a Chriena nastoupili pouze junioři.

Ve 13. minutě udělala Viktorka velkou chybu v rozehrávce, kterou vystihl Klobása, a z následného pasu před bránu se nemýlil Miljan Vukadinovič. Po dvaceti minutách přišla další šance, ovšem Klobása, ani kapitán Bojda zblízka Sváčka nepřekonali.

A právě brankář Sváček, který den před tím přihlížel na lavičce A-týmu remíze 3:3, inkasoval ve 22. minutě podruhé – Jakub Nečas se opřel do míče a trefil se fantasticky. Plzeň po druhé obdžené brance vyrovnala hru, nicméně do šance se do konce poločasu nedostala.

V druhém poločase zlepšili hosté svoji hru, zajímavý přímý kop však Hlavatý nevyužil. Na druhé straně po faulu na Albinu přímý kop z ještě lepší vzdálenosti spálil Miljan Vukadinovič slabou střelou. Srbský rychlík si však spravil chu v 70. minutě, když přesprintoval soupeře a v klidu zvýšil na 3:0.

Závěr už se nesl ve znamení střídání a moc fotbalu k vidění nebylo. Od svého příchodu byl nejlepším na hřišti Malpon, který vybojoval spoustu míčů a po jedné jeho akci Albina zahrával velmi pěknou standardku, jeho tvrdá střela však neznamenala čtvrtý gól.

Mladá Boleslav tedy zvítězila 3:0 a oslavila mistrovský titul.

Zdroj: juniorskaliga.cz

hodnocení trenéra

Radek Schveinert (FC Viktoria Plzeň): „Zápas ovlivnilo těžké počasí, pro oba týmy. Boleslav měla motivaci v podobě titulu, a tak na nás vlétla. Navíc se hrálo i na hlavním stadionu, z čehož někteří kluci byli vyjukaní. Hráli jsme bez pohybu, unaveně a kupily se individuální chyby. Brzy jsme inkasovali, pak jsme nedostoupili hráče, soupeř dal na 2:0 a už bylo prakticky hotovo.“