30. 12. 1899    

17. kolo / Neděle 2. 4. 2017, 16:15 / Luční

17. kolo / Neděle 2. 4. 2017, 16:15
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:1)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Edelman – Halász (C), Strmiska, Ruda, Petrmichl – Kuhajda, Kodýdek (72. Kotěšovec), Dotzauer (56. Lehký) – Václavík, Pecháček (41. Koranda), Demeter (60. Valeš).

AC Sparta Praha

Šerák – Gabriel (80. Gelašvili), Pudhorocký (C), Čejka, Kolář, Penner, Jonáš, Gabriel (55. Hapal), Kozák (60. Vokřínek), Hložek (70. Bláha), Hájek.

statistiky

Branky: 17. Penner, ŽK: Lehký – Gabriel, Hapal, Rozhodčí: Langmajer – Křen, Frgal.

Diváci: 50

V prvním poločase se do více šancí dostávali hosté, nicméně až na jednu situaci viktoriány podržel dobrými zákroky brankář Edelman. Jedinou branku v utkání vstřelili v 16. minutě hosté. Za domácí se do velké brankové příležitosti v prvním poločase dostal Václavík, nicméně také nechal vyniknout brankáře Sparty.

Začátek druhého poločasu začal opět s mírnou převahou hostů. Postupem času začali domácí viktoriáni vyvíjet na soupeře větší tlak, nicméně výsledkem bylo pouze několik standardních situací, které Viktorka nedokázala proměnit. Do největší šance se po rohovém kopu a odraženém míči dostal domácí kapitán Halász, nicméně v tváří tvář brankáři Sparty neuspěl. Hosté hrozili rychlými protiútoky a několikrát mohli navýšit skóre a utkání rozhodnout.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek (FC Viktoria Plzeň): „Kluci utkání odmakali, nicméně větší síla a kvalita byla u hráčů Sparty. Určitým příslibem do budoucna pro nás může být výkon v posledních 30 minutách, kdy jsme dokázali soupeře zatlačit.“