20. 8. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři vybojovali cennou remízu s obhájcem titulu

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Neděle 20. 8. 2017, 11:00 / Luční

4. kolo / Neděle 20. 8. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:1)

FK Mladá Boleslav

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Pek, Vacovský, Ryška – Pavlík, Suchý (85. Suchý) – Vais, Mudra (77. Vilček), Arzberger – R. Novák (C).

FK Mladá Boleslav

Truksa – Komárek (83. Vejr), Křapka, Klíma, Kühnel (C), D. Novák, Vukadinovič, Rudzan, Procházka (75. Zabilanský), Levin, Babalj (88. Kopa).

statistiky

Branky: 66. Arzberger – 5. Babalj (pen.), ŽK: Vacovský – Komárek, Klíma, Rozhodčí: Severýn – Fišer, Pečenka.

Diváci: 120

Junioři ve 4. kole přivítali obhájce mistrovského titulu z Mladé Boleslavi. Ačkoliv již brzy prohrávali po gólu z penalty, dokázali díky brance Tomáše Arzbergera vybojovat cenný bod za remízu 1:1.

Zápas pro Viktorii nezačal zrovna nejlépe, když hned ve čtvrté minutě byla po ruce ve vápně nařízena penalta pro Mladou Boleslav, kterou proměnil Eli Babalj. Sváček sice směr střely vystihl, ale balon vyrazit již nedokázal. Po půlhodině hry mohlo být pro hostující celek ještě veseleji – střela Daniela Nováka byla tečovaná a změnila směr, Dominik Sváček ale prokázal rychlé reflexy a vytáhl důležitý zákrok.

Ve druhém poločase se hra srovnala a viktoriáni usilovali o vyrovnání. Toho se jim nakonec podařilo dosáhnout v 64. minutě, kdy se ke střele na hranici velkého vápna odhodlal autor hattricku z minulého kola TomᚠArzberger. Posledních 20 minut zápasu se neslo ve znamení pěti střídání a několika pokusech o gólové šance, z nichž ani jeden nebyl úspěšný. Oba týmy si tak rozdělily po bodu.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Určitě cenný bod. Mladá Boleslav přijela se silným týmem, pro nás to tak byla velmi dobrá konfrontace. Zápas byl velice rychlý a důrazný. V první půli jsme byli trochu ovlivnění tím brzkým gólem, nicméně druhá půle byla z naší strany nadstandardní. To vyrovnání jsme si naprosto zasloužili.“