26. 11. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři zdolali Liberec ve druhé půli, Vais vstřelil dvě branky

FC Viktoria Plzeň

16. kolo / Neděle 26. 11. 2017, 11:00 / Luční

16. kolo / Neděle 26. 11. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:0

(0:0)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Vacovský, Novák (C), Skála – Pavlík (84. Čihák), Mudra (67. M. Petr) – Kulhánek (56. Arzberger), Vais, Vilček (87. Ryška) – Pinc (89. Pek).

FC Slovan Liberec

Franc – Heppner, Ulbrich, Blažek (C), Písačka, Balហ(75. P. Petr), Kazda, Prokš, Michalec (65. Micovčák), Kristian, Gembický.

statistiky

Branky: 58. Skála, 69. Vais, 88. Vais, ŽK: Kazda, Rozhodčí: Rejžek – Hrabovský, Vlasjuk.

Diváci: 80

Juniorský tým Viktorie Plzeň porazil Slovan Liberec na domácím hřišti 3:0! Všechny góly padly ve druhém dějství, když nejprve skóre otevřel TomᚠSkála, aby posléze dvě branky přidal JonᚠVais. Svěřenci trenéra Jiřího Kohouta tak dosáhli na třetí vítězství z posledních čtyř zápasů.

První poločas dlouho nenabízel žádnou větší gólovou akci. Přišla až ve 36. minutě, kdy si hostující Heppner naběhl do šance a z velkého úhlu nechal vyniknout brankáře Viktorie Dominika Sváčka. Na druhé straně z rychlé akce pálil nebezpečně Jakub Kulhánek, i zde ale zasahoval brankář – Franc vyrazil míč v poklidu na rohový kop. Ten se Libereckým nepodařil ubránit zcela dle představ, kdy po velkém závaru musel gólmana zachraňovat obránce. Do kabin se tak o půli šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase už se s góly roztrhl pytel. A padaly jen do sítě Slovanu Liberec! Skóre po přihrávce Rudolfa Nováka otevřel ranou z malého vápna TomᚠSkála, o několik minut později navýšil na 2:0 JonᚠVais. Menší pasivitu ve hře Viktorie málem potrestal v 76. minutě MatyᚠKazda, ale jelikož trefil pouze tyč, skóre se tehdy neměnilo. K jeho poslední úpravě došlo pár minut před koncem, po chybě liberecké obrany přidal svůj druhý gól JonᚠVais, jenž tak završil na konečných 3:0!

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Bylo vidět, že se nám do sestavy vrátili Novák se Sváčkem – hra dozadu byla organizovaná. První půle byla vyrovnaná, tolik zajímavých momentů tam i přes naší mírnou územní převahu nebylo. Druhou půli jsme byli lepší, vyjádřili jsme to i třemi brankami. Jsem rád, že jsme poslední domácí zápas podzimní sezony zvládli. Liberec neměl moc šancí, až na tu tyč za stavu 2:0. Jinak šlo o zasloužené vítězství.“