25. 2. 2018    Juniorka - reportáž

Na Dukle rozhodl druhý poločas, juniorka padla 1:4

FC Viktoria Plzeň

19. kolo / Neděle 25. 2. 2018, 13:00 / Na Julisce UMT

19. kolo / Neděle 25. 2. 2018, 13:00
Na Julisce UMT

FK Dukla Praha

4:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Dukla Praha

Hruška – Douděra (C), Lauko, Greš (86. Burget), Schranz, Duranovič, Zubašivskij, Preisler, Král (76. Kolman), Šimek, Petryk (89. Neca).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, O. Pek, Živulič, Ryška – Pavlík (C), Suchý (73. J. Pek) – Arzberger (68. Holík), Řezáč, Pihrt (86. Plecitý) – Vilček.

statistiky

Branky: 7. Duranovič, 68. Duranovič, 72. Šimek, 76. Schranz – 14. Řezáč, ŽK: Petryk – Pihrt, Pavlík, Rozhodčí: Lerch – Novák, Vlasjuk.

Diváci: 50

Druhé jarní kolo Juniorské ligy už se viktoriánům nevydařilo. Po vyrovnaném prvním poločase byl sice stav 1:1, ale ve druhém dějství, ač měli hosté herně navrch, skórovali pouze hráči Dukly Praha. V rozmezí osmi minut vstřelili tři branky a rozhodli o osudu utkání.

V úvodních minutách měli viktoriáni herní převahu, do vedení šla ale Dukla. Vůbec z první útočné akce se prosadil Uroš Duranovič. Hosty to však nesložilo, tlak pokračoval a ve 14. minutě bylo zaslouženě vyrovnáno. Na konci gólové akce byl Petr Řezáč, který pěkně zakončil k tyči. Posléze se tempo hry uklidnilo, brankáři Dominik Sváček a Matúš Hruška už neměli moc práce. Obě defenzivy musely už řešit pouze jednu gólovou šanci, tu plzeňskou měl znovu Řezáč.

Ve druhém dějství opět měla Plzeň herně navrch, ale prosazovala domácí Dukla. A to hned třikrát v osmiminutovém rozmezí. Druhý gól v 68. minutě přidal Uroš Duranovič, čtyři minuty poté se po rohu prosadil David Šimek a na konečných 4:1 upravoval Ivan Schranz. Závěr utkání už byl rozháraný velkým množstvím faulů a střídání.

Viktoria tak nenavázala na úvodní vítězství 5:1 nad Hradcem Králové a Na Julisce padla 1:4.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „První půle byla vyrovnaná. Brzy jsme prohrávali, ale za pár minut jsme po pěkné akci vyrovnali. Druhý poločas jsme začali lépe – byli jsme čatěji u míče, ale vždy nám něco chybělo ke gólu. Byli jsme nepřesní v předfinální či finální fázi. Když už jsme získávali půdu pod nohama, tak jsme dostali gól. Během osmi minut jsme inkasovali tři, což rozhodlo. Jsme naštvaní sami na sebe, byl to takový nevyzrálý výkon.“