9. 5. 2018    Juniorka - reportáž

Zápas dvou rozdílných poločasů. Junioři smazali dvoubrankové manko

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Středa 9. 5. 2018, 12:30 / Luční

5. kolo / Středa 9. 5. 2018, 12:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:2

(0:2)

FC Vysočina Jihlava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, O. Pek, Čihák, Ryška – Pavlík (C), Suchý – J. Pek (81. Petr), Řezáč (67. Šulc), Pihrt (71. Selnar) – Arzberger (86. Holík).

FC Vysočina Jihlava

Kolář – Vrzal, Beseda (C), Vašíček, Průša – Matulka (87. Časta), Smejkal (60. Šteffl), Fikar, Mašić (46. Lorenc) – Svoboda (69. Trojánek), Turyna.

statistiky

Branky: 51. Suchý, 80. Selnar – 20. Svoboda (pen.), 27. Smejkal, ŽK: O. Pek, Pihrt – Kolář, Rozhodčí: Berka – Blažej, Myška.

Diváci: 80

Juniorka Viktorie Plzeň v dalším utkání nadstavbové části o umístění remizovala s jihlavskou Vysočinou 2:2, ačkoliv po prvním poločase prohrávala o dvě branky.

Viktoriáni začali aktivně. Po rohu se k odraženému balonu dostal Kryštof Pavlík, branku ale minul. Následoval přímý kop Milana Ryšky, jenž skončil v podobných prostorách. Posléze se ale Vysočina probrala a byla lepším celkem. Hlavičku Turyny ještě vyrazil Sváček, nicméně v osmnácté minutě již po faulu na Mašiče proměnil penaltu hostující Pavel Svoboda a Jihlava vedla 1:0. Druhý gól přidala pár minut poté, když se ujala přízemní střela Tomáše Smejkala. Třetí branku Jihlavy mohl přidat stejný hráč, ale v úniku branku přestřelil. Viktoria se pokusila ještě před poločasem snížit – Čihák hlavičkoval těsně vedle a Pihrta vychytal brankář Kolář. Po poločase tak Vysočina vedla 2:0.

Druhý poločas začali viktoriáni nejlépe jak mohli. Po pěkné akci snížil střelou po zemi Martin Suchý a tlak pokračoval. Dvakrát se do zakončení dostal kapitán Pavlík, v obou případech si s ním poradil brankář Marek Kolář. Hru posléze výrazně oživili střídající Jakub Selnar s Pavlem Šulcem, přičemž hlavně o prvně jmenovaném bylo hodně slyšet. Nejprve po centru Kadara vyrazil balon Kolář, následoval rohový kop a po něm se míč odrazil přímo k Selnarovi, který nechytatelnou střelou srovnal na 2:2! Plzeňští ještě bojovali o obrat a nebyli od něj daleko. Arzberger zblízka hlavičkoval pár centimetrů vedle tyče a Šulcovu ránu v předposlední minutě vyrazil Kolář. Zápas tak skončil remízou 2:2.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „V první půli jsme nehráli vyloženě špatně, ale bránili jsme naivně. Jihlava hrála jednoduše, do brejků a hlavně na balony do druhé vlny. Dostali jsme dvě branky. V kabině jsme si o pauze něco řekli, Jihlava asi malinko usnula a druhá půle byla z naší strany nadstandardní. Hrát ještě chvíli, tak jsme ten zápas možná i otočili, protože jsme měli spoustu příležitostí a závarů. Bod je spravedlivý, ale chtěli jsme asi víc.“