1. 3. 2015    Zápas

V napínavém utkání zvítězila Viktoria nad Hradcem 3:2

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Neděle 1. 3. 2015, 16:00 /

18. kolo / Neděle 1. 3. 2015, 16:00

FC Hradec Králové

2:3

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Hradec Králové

Koubek – Holeš, Rolko, Chleboun, Mareš – Černý (80. Vaněček), Trubač – Malinský (80. Vlkanova), Čermák, Halilovič (88. Tito) – Dvořák

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský – Vaněk, Hrošovský – Petržela (67. Kovařík), Kolář (86. Baránek), Pilař – Mahmutovič (74. Tecl)

statistiky

Branky: 7. Čermák, 63. Halilovič – 4. Kolář, 51. Vaněk, 76. Rajtoral ŽK: 25. Malinský – 32. Petržela, 88. Vaněk Rozhodčí: Marek – Wilczek, Kříž

Diváci: 0

V neděli 1. března zavítali hráči Viktorie Plzeň na Malšovický stadion do Hradce Králové, tedy do místa, kde se před dvěma lety radovali ze zisku druhého mistrovského titulu. První březnový den mohli v utkání s domácími „Votroky“ odskočit na prvním místě Synot ligy všem svým pronásledovatelům.

Hned v úvodu duelu se pokusil brankáře Koubka nachytat na hruškách Mahmutovič, ale gólman Hradce stihl v poslední chvíli píchnout míč vedle atakujícího útočníka. Skóre se ale na Malšovickém stadionu přece jen měnilo. Ve čtvrté minutě zafungovala skvěle spolupráce Limberského s Kolářem, který si pak dokázal individuálně poradit jak s domácím obráncem, tak s brankářem a střelou na přední tyč otevřel skóre. Neuběhly ani tři minuty a domácí využili zaváhání v plzeňské rozehrávce. Aleš Čermák dokázal přehodit Matúše Kozáčika a technickým pokusem dal zápasu zápletku – 1:1. Ve čtrnácté minutě se Čermák osmělil znovu, ale se střelou ze střední vzdálenosti si Kozáčik poradil stejně jako s hlavičkou Jakuba Chlebouna, která mířila do levého horního růžku branky. V následujících minutách panovala na hřišti lehce neuspořádaná hra s množstvím dlouhých odkopů. Viktoriáni se před branku soupeře dostali po půlhodině hry. Nejdříve zakombinovali Mahmutovič s Limberským, z následného rohového kopu se zrodila hlavička Pilaře, ale míč se držel v uctivé vzdálenosti od hradecké svatyně. O minutu později měl Ondřej Vaněk šanci oslovit své spoluhráče v pokutovém území centrem, ale ani z tohoto plzeňského přečíslení se neurodilo. Hosté se snažili hrozit z rychlých výpadů směrem k Tomáši Koubkovi, ale z akcí Rajtorala ani Petržely nevzešla střela na branku.

Podobně jako v první půli neuběhlo ani pět minut a míč rozvlnil sí Hradce. Po kombinaci s Kolářem se dokázal prosadit Ondřej Vaněk a strhl vedení zpět na stranu Viktorie. Domácí se pokusili opět bleskově zareagovat, Dvořákův pokus sice protáhl Kozáčika, ale mezi tři tyče si cestu nenašel. Hradecký stadion podruhé zabouřil v 63. minutě. Po sérii přihrávek vyplul před Kozáčikem domácí Halilovič a podél plzeňského brankáře poslal míč do sítě – 2:2. V 67. minutě sáhl trenér Miroslav Koubek poprvé ke střídání, namísto Milana Petržely přišel na hřiště Jan Kovařík. O dvě minuty později vyslal nový hráč na trávníku prudkou přízemní střelu, ale Tomáše Koubka nepřekvapil. Na konci 70. minuty to byl znovu Kovařík, který si našel Hrošovského vysoký centr, levačkou ale poslal míč jen nad břevno. Čerstvé síly do útoku poslal plzeňský trenér v 74. minutě, místo Aidina Mahmutoviče přišel Stanislav Tecl. Čtvrt hodiny před koncem zápasu vybojoval Kolář na domácích obráncích míč a aktivní Kovařík následně poslal balón přes celou šíři velkého vápna, aby oslovil Františka Rajtorala. Ten s pomocí teče Mareše dopravil míč do sítě a znovu tak strhl vedení na stranu červeno-modrých. Čtyři minuty před koncem si svou premiéru v plzeňském dresu odbyl Jan Baránek, který vystřídal Daniela Koláře. Viktoriáni si v posledních okamžicích utkání pohlídali situaci a když uběhly i dvě nastavené minuty, mohli se Západočeši radovat z tříbodového zisku a stejně vysokého náskoku na čele Synot ligy.

Související články