11. 8. 2014    U19 - reportáž

Dorostenci remizovali s Opavou 1:1

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Sobota 9. 8. 2014, 11:00 /

4. kolo / Sobota 9. 8. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:1)

Slezský FC Opava

FC Viktoria Plzeň

Luhový, Debellis (65. Skála), Ruml, Brožík, Kule, Petr, Průcha, Boček, Matějka, Sedláček (57. Polom), Provod

statistiky

Branka Viktorie: 22. Boček

Diváci: 0

​Po výjezdu do Karviné odehráli viktoriáni další zápas s týmem ze severu Moravy. V sobotu 9. srpna bojovali plzeňští mladíci na domácím hřišti proti celku SFC Opava.

Viktoriáni se ujali vedení v jednadvacáté minutě. Kombinaci Brožíka s Petrem využil Boček k individuální akci ve vápně a skóroval. Z následné převahy Viktorie pak druhý gól nepadl. Naopak Opava využila ve 40. minutě sérii drobných chyb. Helebrand se dostal k odraženému míči, po kterém bez problémů vyrovnal. Úvod druhého poločasu byl vyrovnaný a ze strany plzeňského celku nepřesný. Od 60. minuty se Západočechům podařilo zpřesnit kombinaci a vytvořilt si převahu, která se postupem času zvýrazňovala. Do dobrých střeleckých příležitostí se dostal Brožík, kterého vychytal Lasák. Matějka v rozhodujícím momentu ztratil rovnováhu a v poslední minutě zápasu trefil po rychlém protiútoku Petr tyč opavské branky.

hodnocení trenéra

„I přes převahu ve druhém poločase měla naše hra nedostatky. Zaměříme se na zvyšování tempa v obranné i útočné fázi a také na hru ve finální fázi, abychom dokázali být v dalších zápasech efektivnější,“ říká po remíze trenér Jiří Žilák.