23. 2. 2015    U19 - reportáž

První jarní ligový zápas výběru U19 nevyšel, prohrál s Karvinou

FC Viktoria Plzeň

24. kolo / Sobota 21. 2. 2015, 10:15 / Luční ulice

24. kolo / Sobota 21. 2. 2015, 10:15
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

1:3

(1:0)

MFK Karviná

FC Viktoria Plzeň

Luhový - Krušina, Brožík, Novák, Skála (56. Petr) - Průcha, Polom, Provod (58. Kopřiva), Sedláček (78. Havel) - Kroutil, Hašek

statistiky

Branky: 17. Hašek (pk) - 46., 56. Lingr, 75. Puškáč (pk)

Diváci: 0

Z mládežnických kategorií FC Viktorie Plzeň vstoupili jako první do jarních ligových bojů hráči do devatenácti let. V sobotu přivítali v Luční ulici výběr Karviné, i i když tým trenéra Jiřího Žiláka po první půli vedl, nakonec Viktoria prohrála 1:3.

Hráči Viktorie chtěli v prvním jarním utkání navázat na herní projev ze závěru přípravného období a připsat si tři body. Proti důrazným a tvrdě hrajícím hostům se ale kombinační výstavba domácích příliš nedařila. První šanci utkání si vypracoval Kroutil, jehož hlavičku dokázal brankář Pastornický vyrazit na roh. V 17. minutě se plzeňští dočkali vedoucí branky. Brožík byl v pokutovém území faulován a Hašek proměnil penaltu. Při dalších dobrých možnostech v pokutovém území Karviné chybělo Viktorii pohotové zakončení. S blížícím se závěrem prvního poločasu si hosté vytvořili tlak a několik standardních situací. Po chybě v rozehrávce ve 43. minutě pak Karviná nastřelila tyč a vstřelená branka z dorážky nebyla uznána pro faul na brankáře Luhového.

Již ve dvacáté vteřině druhého poločasu přišel důležitý moment. Karvinský Lingr napřáhl ze 30 metrů ke střele, která skončila v brance Plzně. V 56. minutě dokázali hosté otočit skóre. Ztrátu domácích ve středu hřiště využil opět Lingr a po rychlém protiútoku vstřelil svoji druhou branku. V následujících minutách se podařilo výběru trenéra Žiláka zpřesnit kombinaci, ale šance nepřicházely. Dobrou možnost na vyrovnání měl Hašek, ale svou dorážku uspěchal a střela bez přípravy byla nepřesná. V 75. minutě fauloval ve vápně Petr a hosté nařízenou penaltu proměnili. Závěr už přinesl pouze šanci Brožíka po rohovém kopu.

hodnocení trenéra

„Utkání hodnotíme jako nepodařené. Karviná byla silnější v osobních soubojích. Její hra byla jednoduchá, přímočará a útočníci byli pro naši branku neustále nebezpeční. Naše hra tyto prvky postrádala,“ říká trenér U19 Jiří Žilák.