7. 4. 2015    U19 - reportáž

Devatenáctka v Liberci zachránila remízu 2:2 v závěru utkání

FC Viktoria Plzeň

30. kolo / Sobota 4. 4. 2015, 11:00 /

30. kolo / Sobota 4. 4. 2015, 11:00

FC Slovan Liberec

2:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Juraši - Skála, Krušina, Novák, Brožík (79. Teršl) - Průcha, Polom, Kopřiva (59. Svoboda), Provod (87. Havel) - Kroutil, Hašek (75. Petr).

statistiky

Branky Viktorie: 64. Svoboda, 86. Teršl

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do devatenácti let má za sebou další náročný zápas, který tentokrát odehrál v Liberci. Svěřenci trenéra Žiláka se ve druhé půli dostali do vedení, které ale ztratili. V závěrečných minutách atraktivního souboje trefil remízu 2:2 Teršl.

Utkání bylo od prvních minut vyrovnané. V prvním poločase byla na plzeňském mužstvu patrná snaha o kombinaci, ale byli to domácí, kteří si vytvořili první velkou šanci. Po chybě v rozehrávce Juraši nejprve vyrazil střelu domácího útočníka a následně kryl také dvě dorážky Liberce. Domácí po centru z křídelního prostoru trefili také tyč Jurašiho branky. Z týmu Viktorie měl k brance blízko Kopřiva po přihrávce Kroutila a také Haškova střela byla nebezpečná.

Ve druhém poločase se kombinační hra začala vytrácet. Převládaly nakopávané míče a množství osobních soubojů. V těchto situacích si domácí tým vedl aktivněji a získal mírnou převahu. Šance si však nevytvářel. V 59. minutě poslal Plzeň do vedení Svoboda. Jeho střela se odrazila od tyče do branky. V 72. minutě Liberec vyrovnal. Po rychlém protiútoku skóroval Šustek. Domácí se dostali do vedení v 84 minutě po střele Knejzlíka, ale hned z protiútoku vyrovnal po přihrávce Průchy Teršl.

hodnocení trenéra

„Sehráli jsme intenzivní, náročné utkání a jsme rádi, že se nám podařilo v závěru vyrovnat,“ hodnotí utkání trenér Žilák.