1. 8. 2015    Zápas

Viktoria v zápase plném šancí podlehla Dukle Praha 0:1

FC Viktoria Plzeň
77. Berger

2. kolo / Sobota 1. 8. 2015, 20:15 / Juliska

2. kolo / Sobota 1. 8. 2015, 20:15
Juliska

FK Dukla Praha

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Dukla Praha

Rada – Jurendić (66. Milošević), Štetina, Jeřábek, Vrzal – Tetour, Považanec – Přikryl (84. Čajić), Marek Hanousek (C), Mareš (74. Beauguel) – Berger

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka (C), Matějů – Kučera, Vaněk – Kopic, Kolář (63. Hořava), Vůch (73. Kovařík) – Ďuriš (71. Mahmutovič)

statistiky

Branky: 77. Berger, ŽK: Berger, Jurendić, Vrzal, Jeřábek – Matějů, Vaněk, Rozhodčí: Lerch – Pospíšil, Kubr

Diváci: 5182

Viktorii Plzeň, která v týdnu úspěšně vykročila do kvalifikace Ligy mistrů, čekala v sobotu večer cesta do hlavního města k zápasu na půdě Dukly Praha. Trenér Miroslav Koubek od úterního zápasu s Maccabi Tel-Aviv udělal několik změn v základní sestavě.

Obě mužstva vstoupila do utkání opatrně. První výraznou šanci zaznamenal ve 26. minutě Daniel Kolář. Gólman Rada ovšem plzeňského záložníka z bezprostřední blízkosti vychytal. Za chvíli pro změnu Kolář centroval, ale Michal Ďuriš míč na malém vápně nezasáhl. Když už ani Ondřej Vaněk střelou zpoza vápna domácí branku neohrozil, o slovo se přihlásila Dukla. Nejprve Matúše Kozáčika po výborně zahraném přímém kopu zachránila tyč, při dorážce jednoho z domácích hráčů pomohl pohotový Roman Hubník, který míč nasměroval nad branku. V závěru prvního poločasu se do zajímavé šance dostal nováček v sestavě Viktorie Egon Vůch, ovšem hlavičku po centru Kopice nasměroval pouze do země. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Jak první poločas skončil, tak druhý začal. Michal Ďuriš přihrával ve vápně dobíhajícímu Vůchovi, ten ovšem ve skluzu branku domácích jen těsně netrefil. I v další gólové šanci byli viktoriáni. Po závaru ve vápně ale pouze do gólmana Rady střílel Michal Ďuriš. V 67. minutě Jan Kopic rozehrál volný přímý kop chytře na malé vápno, kde stál Vůch, ovšem ani nyní branku netrefil. Dukla se do první výrazné šance ve druhém poločase dostala v 77. minutě. Matúš Kozáčik na malém vápně pouze vypíchl míč, který se dostal ke kopačce Tomáše Bergera. Pro něj nebylo složité do odkryté branky zakončit, 1:0. Po gólu domácích následoval tlak Viktorie, který vyústil v pokutový kop po faulu na Aidina Mahmutoviče. Jan Kovařík ale s nařízenou penaltou naložil zle, když o několik metrů Radovu branku přestřelil. Do konce utkání k vidění žádná větší šance nebyla. Viktoria tak z hlavního města odjíždí s prázdnou. Podlehla Dukle Praha 0:1.