27. 11. 2016    Zápas

Po vítězství nad Brnem je Viktoria zimním půlmistrem

FC Viktoria Plzeň
22. Krmenčík
75. Ďuriš

15. kolo / Neděle 27. 11. 2016, 18:30 / Doosan Arena

15. kolo / Neděle 27. 11. 2016, 18:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FC Zbrojovka Brno

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský (46. Kovařík) - Hromada (46. Ďuriš), Hrošovský - Petržela (85. Bakoš), Hořava, Zeman - Krmenčík

FC Zbrojovka Brno

Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – Polák (22. Buchta), Sedlák – Přichystal (73. Zavadil), Škoda, Štohanzl – Řezníček

statistiky

Branky: 22. Krmenčík, 75. Ďuriš, ŽK: Hromada, Petržela – Štohanzl, Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Arnošt

Diváci: 8812

V neděli 27. prosince přivítala Viktoria Plzeň na vlastním hřišti v Doosan Areně v posledním domácím zápase v roce 2016 Zbrojovku Brno. Předzápasový program zahrnoval milou povinnost plzeňského klubu, který ocenil Milana Petrželu s Davidem Limberským. Oba dva plzeňští srdcaři dosáhli úctyhodné mety 300 zápasů v domácí nejvyšší soutěži.

Stejně jako v tabulce ePojisteni.cz ligy, kde oba týmy dělilo propastných třináct míst, se i na hřišti více dařilo Viktorii Plzeň. Už ve třetí minutě střílel Krmenčík, o několik okamžiků později vypustil důrazný pokus na bránu Hrošovský. V obou případech brankář Brna Melichárek míč vyrazil. Hra se ve střední pasáži prvního poločasu uklidnila, ovšem brankových příležitostí neubývalo. V jednadvacáté minutě se do míče opřel TomᚠHořava, jeho pokus ztlumil Melichárek mezi nohama. I on byl ale o minutu později krátký na akci, při které si vyměnili míč Zeman s Krmenčíkem. Plzeňský útočník se trefil do náběhu a otevřel skóre utkání – 1:0! Po půlhodině hry podnikl LukᚠHejda útočný výpad, který mohl zakončit brankou. Po narážečce s Řezníkem ale pálil zcela mimo brněnskou svatyni. Hromada o několik vteřin později ve vápně místo střely zbytečně kličkoval. V 35. minutě obelstil pohlednou přešlapovačkou Krmenčík obránce Zbrojovky, svou akci ale zakončil pouze orazítkováním levé tyče brněnské branky. Druhým z plzeňských hráčů, kdo rozezvučel brankovou konstrukci, byl ve dvaačtyřicáté minutě Martin Zeman, jenž opřel míč z přímého volného kopu pouze do břevna. Hlavičkující Krmenčík z bezprostřední blízkosti nedokázal balón nasměrovat mezi tři tyče. Sudí Ondřej Berka tak ukončil první poločas za jednogólového vedení Viktorie Plzeň.

Do druhé půle vstoupili viktoriáni se dvěma změnami v sestavě. Davida Limberského, který v závěru druhé půle podstoupil důrazný souboj a odnesl si z něj bolavé zranění nártu, nahradil Jan Kovařík, místo Jakuba Hromady nastoupil na hrací plochu útočník Michal Ďuriš. Viktoria se svého soupeře nadále snažila přehrávat kvalitou v kombinaci a častým držením míče. Hráči Zbrojovky se z vlastní poloviny dostávali pouze za cenu laciných odkopů směrem k osamocenému útočníku Řezníčkovi. Ani jeden z nich ale obraně Viktorie větší starosti nenadělal. V 64. minutě hlavičkoval po přesném Kovaříkově centru Michal Ďuriš, brankář Melichárek ale zůstal pozorný. O deset minut později si oba aktéři společný duel zopakovali, tentokrát byl ale viktorián s dvanáctkou na zádech výrazně úspěšnější a přesnou i tvrdou hlavičkou zvýšil plzeňské vedení – 2:0! Brno se v následujících minutách snažilo s nepříznivým stavem zápasu pohnout, ale skončilo pouze u náznaků šancí. To viktoriáni měli do útočení větší chu, Ďuriš pět minut před koncem z nouze loboval za hostujícího gólmana, který s jeho pokusem měl plné ruce práce. Na výsledku nezměnil ani závěrečný platonický nápor Zbrojovky a viktoriáni si tak v poklidu došli pro další tři ligové body.