28. 11. 2016    U19 - reportáž

Výběr U19 porazil České Budějovice a vyhoupl se na první místo tabulky

FC Viktoria Plzeň

16. kolo / Sobota 26. 11. 2016, 11:00 /

16. kolo / Sobota 26. 11. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

SK Dynamo Č. Budějovice

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Svoboda, Vacovský, Čihák, Rychnovský – Pavlík, Řezáč (76. Petr) – Pihrt, Vais, Vilček (88. Ryška) – Arzberger (56. Kepl)

statistiky

Branky Viktorie: 25. Pihrt, 85. Pavlík (pen.)

Diváci: 0

Dorostenci do devatenácti let zvládli poslední podzimní zápas a na domácí půdě porazili České Budějovice. Výhru 2:1 zařídil pět minut před koncem Pavlík, který proměnil penaltu. Výběr U19 se díky výhře posunul na první místo o bod před Spartu, která má ale zápas k dobru.

Zápas začali viktoriáni aktivně, soupeře přitlačili na jeho polovinu a snažili se o vstřelení úvodní branky. Šance však zůstaly nevyužity nebo zasáhl velmi dobře chytající brankař Luksch. Domácí se prosadili až v 25. minutě když se po zdánlivě ztraceném míči dostal do dobré pozice Pavlík, který našel Pihrt a pro kterého už nebyl problém prostřelit brankaře hostí. Budějovičtí srovnaly po kuriózní brance, když střelu Matouška tečoval Vacovský a obloukem zapadla až za brankaře Šampalíka. Druhý poločas byl o dobývání velmi pozorné obrany Budějovic. Domácí se prosadili až v samotném závěru, kdy se po ruce kopala penalta, kterou proměnil Pavlík.

hodnocení trenéra

„V poli jsme hráli dobře, ale dnes se nám tolik nedařilo ve vápně soupeře, kde nám chyběly přesnost a důraz. Budějovice však předvedli velmi dobrý taktický výkon. Nakonec jsme zvítězili po situaci, kdy jeden z hostujících hráčů zahrál rukou ve vápně a následnou penaltu proměnil Pavlík,“ hodnotí zápas trenér Jiří Kohout.