24. 6. 2017    Zápas

Viktoriáni zvládli i druhý přátelský zápas, porazili mistra Plzeňského kraje

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Sobota 24. 6. 2017, 10:30 / SK Petřín

Přátelák / Sobota 24. 6. 2017, 10:30
SK Petřín

SK Petřín Plzeň

0:2

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Petřín Plzeň

Pfleger (60. Hrabačka) – Zoubek, Papáček, Trojovský, Bendl (60. Šimáně), Bednář (C) (72. Lávička), Levý (72. Navrátil), Škarda (60. Brudna), Vohrna, Lisý, Hartl (72. Štefl).

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Šampalík (C) – Řezník, Hubník, Hájek, Kovařík – Živulič, Kratochvíl – Petržela, Kolář, Zeman – Bakoš. 2. poločas: Sváček – Limberský, Hejda, Vacovský, Janža – Suchan, Ivanschitz – Pfeifer (C), Vais, Pilař (78. Živulič) – Řezníček.

statistiky

Branky: 37. Levý (vl.), 45. Bakoš.

Diváci: 500

Do zápasu na hřišti SK Petřín vstoupili viktoriáni v první půli v brance s Matyášem Šampalíkem, který měl navíc kapitánskou pásku. Ve druhém poločase pak znovu nastoupila odlišná jedenáctka

Viktoria zahájila utkání aktivně, když zahrávala čtyři rohové kopy během prvních tří minut. Z jednoho se do velké šance dostal Miloš Kratochvíl, ale Pfleger balon vyrazil mimo branku. I nadále pokračoval obrovský tlak hostí, kteří soupeře téměř vůbec nepustili k míči. Bohužel se však v několika šancích spíše zastřelovali. Ve 29. minutě zahrál přímý kop parádně Martin Zeman, ale brankář TomᚠPfleger jeho pokus stejně jako následnou dorážku Milana Petržely zlikvidoval. O osm minut později se viktoriáni konečně ujali vedení. Centr Marka Bakoše si do vlastní brány srazil domácí obránce Jaroslav Levý, 1:0! Krátce nato mohl skórovat Martin Zeman, nebýt velice dobře chytajícího Tomáše Pflegera. V závěru půle se to však podařilo Marku Bakošovi, který po úniku za obranu elegantně obešel brankáře a upravil na poločasových 2:0!

Do druhé půle vyslal trenér Pavel Vrba zcela odlišnou jedenáctku, kapitánskou pásku na rukávu měl nyní LukᚠPfeifer. A hned byl při první šanci Viktorie – po pasu od Řezníčka jeho střelu Pfleger vyrazil k Vaisovi, jenž z dorážky ale zamířil příliš vysoko. Fotbal toho příliš mnoho nenabízel. Dobrou šanci měl v 67. minutě Jan Suchan, nicméně balon poslal vysoko nad branku, do které místo Tomáše Pflegera nastoupil Pavel Hrabačka. Do zajímavé příležitosti se probojoval také záložník Václav Pilař, jenomže jeho ránu zastavila tyčka petřínské brány. Deset minut před koncem vyrazil Hrabačka pěkný pokus Lukáše Pfeifera. Posléze se již nic zajímavého nestalo, Viktoria tak porazila Petřín Plzeň 2:0.