18. 3. 2018    Zápas

První jarní ligová výhra! Viktoriáni vezou tři body ze Zlína

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Neděle 18. 3. 2018, 17:00 / Letná

21. kolo / Neděle 18. 3. 2018, 17:00
Letná

FC Trinity Zlín

0:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

12. Kolář

sestavy

FC Trinity Zlín

Zlámal – Matejov, Bijimine, Gajič, Bartošák (88. Železník) – Ekpai, Jiráček (C), Hronek, Holzer – Vukadinovič, Vyhnal

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (C) (86. Bakoš), Kovařík (73. Zeman) – Chorý (61. Krmenčík)

statistiky

Branka: 12. Kolář, ŽK: Hronek – Hejda, Chorý, Hájek, Kopic, Rozhodčí: Franěk – Arnošt, Flimmel

Diváci: 3612

Ve 21. kole HET ligy zavítali viktoriáni na půdu Zlína. Trenér Pavel Vrba se vytasil hned s několika změnami v sestavě. Oproti zápasu se Sportingem se v základu objevili Matúš Kozáčik, LukᚠHejda, David Limberský, Daniel Kolář a TomᚠChorý. A čtvrtý jmenovaný byl nakonec autorem jediného gólu duelu, Viktoria si tak ze Zlína veze všechny tři body!

Viktoriáni se po aktivním úvodu zápasu dostali do vedení ve 12. minutě. Jan Kovařík pronikl zleva do pokutového území, našel Daniela Koláře a ten hlavičkou překonal domácího brankáře. Na druhé straně po dobré kličce Zorana Gajiče zahrozil jeho kolega z pozice stopera Jonathan Bijimine, ale odpískán byl útočný faul. Zlínští se pokoušeli útočné akce zakládat prostřednictvím dlouhých nakopávaných balónů, nicméně plzeňská defenziva si počínala jistě. Ve 32. minutě měli Plzeňané zajímavou příležitost na druhý gól, po dobré kombinaci Jan Kopic našel na hranici vápna Tomáše Hořavu, jemuž ale zakončení příliš nesedlo – Zdeněk Zlámal jej tak bez potíží chytil. Za domácí předvedl pěkný tah na branku Ubong Ekpai, jenže nigerijský křídelník mířil mimo tři tyče. V průběhu 39. minuty hlavičkoval po rohovém kopu nepřesně LukᚠHejda, stejně tak v závěru první půle po standardní situaci. Viktoria tak úvodní dějství vyhrála 1:0.

V jednapadesáté minutě vyslal první zlínskou střelu na branku Daniel Holzer, jeho pokus ale mířil přímo na připraveného Matúše Kozáčika. Další náznak šance měl aktivní Ekpai, jehož zakončení levačkou stáhl zkušený slovenský gólman pro sebe. Úvodní střídání připravil trenér Pavel Vrba na 61. minutu, za Tomáše Chorého přišel na hřiště nejlepší střelec HET ligy Michael Krmenčík. A byl to právě pětadvacetiletý útočník, který se hned o pár chvil později dostal do velké příležitosti. Po centru Kopice střílel pohotově z voleje, Zdeněk Zlámal ale předvedl výborný zákrok. Obrovskou šanci na vyrovnání měl po propadnutém balónu v šestnáctce Petr Jiráček, jenže vypálil těsně vedle.

V tomto zápase zelenožlutá Plzeň si závěrečnou fázi zápasu pohlídala a díky gólu Daniela Koláře z dvanácté minuty si veze ze Zlína za výhru 1:0 poprvé na jaře plný bodový zisk.