25. 7. 2017    Zápas

Viktoria nad FCSB dvakrát vedla, nakonec si z Bukurešti odváží remízu 2:2

FC Viktoria Plzeň
37. Budescu
61. Teixeira

3. předkolo / Úterý 25. 7. 2017, 19:30 / Arena Națională

3. předkolo / Úterý 25. 7. 2017, 19:30
Arena Națională

FCSB

2:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

23. Krmenčík
53. Kopic

sestavy

FCSB

Niț㠖 Enache, Larie, Bălașa, Momčilović – Pintilii, Morais – Teixeira, Budescu (66. Achim), Tănase (46. Amorim) – Alibec (C) (57. Gnohéré)

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Limberský, Řezník, Hájek, Havel – Živulič, Hrošovský – Petržela (69. Zeman), Kolář (C) (84. Řezníček), Kopic – Krmenčík (67. Bakoš)

statistiky

Branky: 37. Budescu, 61. Teixeira – 23. Krmenčík, 53. Kopic, ŽK: Pintilii, Alibec, Gnohéré – Havel, Hájek, Krmenčík, Petržela, Kopic, Rozhodčí: Aghajev – Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerbájdžán)

Diváci: 33 725

Největší rumunský stadion Arena Nationala, třiatřicet tisíc fanoušků a na Bukureš netypicky chladné počasí doprovázené provazy deště přes které jen málokdy prokouklo slunce. Takové reálie doprovázely první utkání 3. předkola Ligy mistrů, ve kterém Viktorii Plzeň hostil celek FCSB.

Do prvního náznaku šance se v 6. minutě dostal Michael Krmenčík, kterému míč posunul netypicky na pravé straně hrající Limberský. Po teči rumunské obrany ale zamířil míč mimo tři tyče. Další zajímavý centr do vápna mířil v 17. minutě, Kopic ale Živuličovu hlavu nenašel. Bukureš se trápila v kombinaci a často končily její akce na kopačkách Plzeňských. Ve 23. minutě, po rozehrávce na vlastní polovině, doputoval míč přes Kopice až k Michaelu Krmenčíkovi, který si ve své druhé příležitosti věděl rady a střelou po zemi překonal brankáře Nitu. 1:0 pro Plzeň! Opovědět se pokusil ve 29. minutě Teixeira, proti jeho střele se ale včas vrhl Řezník. Následně Bolek sebral míč Alibecovi a vyboxoval přímý kop Budesca. Ke standardním situacím se Bukureš dostávala vinou plzeňských faulů stále častěji a v 37. minutě znovu Budescu z přímého volného kopu vyrovnal na 1:1. Ještě před poločasem nedosáhl na Kopicovo přiuknutí ve vápně Milan Petržela a Petr Bolek vytáhl Sousovu střelu. Zakončení Alibeca mířilo těsně vedle plzeňské tyče. Zatímco v první části poločasu udávala hře tempo Viktoria, ve druhé části úvodní půle byli dominantnějšími na hřišti domácí.

Domácí se pokusili do druhého poločasu vstoupit podobně aktivně, jako končili ten první, udeřili ale Plzeňané. Kolářovu střelu z 53. minuty Nita pouze vyrazil před sebe, čehož využil Jan Kopic a vrátil Plzni vedení. 2:1 pro Viktorii! I na tento gól našla Bukureš odpověď, když akci z levé strany hřiště korunoval v 62. minutě gólovou hlavičkou Filipe Teixeira – 2:2. V 67. minutě přišel čas na první střídání Viktorie, střelce jedné z branek Krmenčíka nahradil na hrací ploše Marek Bakoš, o dvě minuty později opouštěl hřiště Milan Petržela, za kterého vyběhl do arény Martin Zeman. Čím víc se blížil konec utkání, tím víc se projevovala rumunská horkokrevnost, soupeř Viktorie začal ztrácet nervy a kazil. Naopak Plzeňané se drželi své taktiky, která rozhodně nebyla remízová. To dokázal trenér Vrba třetím střídáním, když v 85. minutě stáhl záložníka Koláře a místo něj vyslal do hry útočníka Řezníčka. Šance ale přišly na druhé straně, když v rychlém sledu promáchl v jasné gólovce Teixeira a na dvakrát nebyl přesný ani Gnohéré. Po čtyřech nastavených minutách nad rámec hrací doby se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2.