22. 2. 2018    Zápas - poháry

Viktoria porazila Partizan 2:0 a postoupila do osmifinále Evropské ligy

FC Viktoria Plzeň
67. Krmenčík
90+4. Čermák

R32 / Čtvrtek 22. 2. 2018, 19:00 / Doosan Arena

R32 / Čtvrtek 22. 2. 2018, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

FK Partizan

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (87. Čermák), Zeman (72. Petržela) – Krmenčík (84. Chorý)

FK Partizan

Stojković – Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević – Jevtović (65. Ožegović), Zdjelar – Janković (78. Soumah), Pantić, Tošić – Tawamba

statistiky

Branky: 67. Krmenčík, 90+4. Čermák, ŽK: Pantić, Tošić, Rozhodčí: Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (všichni Dánsko)

Diváci: 10 185

O zopakování pohárového maxima v podobě postupu do osmifinále Evropské ligy hráli viktoriáni ve čtvrtek 22. února od 19:00 hodin. Zkomplikovat jim jejich snažení přijel z hlavního města Srbska celek FK Partizan, pro jehož hráče to bylo poprvé po dvanácti letech, co mohli načerpat zkušenosti v této fázi prestižní evropské soutěže.

První šance zápasu přišla po kombinaci Krmenčíka s Kolářem, na jejímž konci střílel TomᚠHořava. Technickým obstřelem ale na brankáře Stojkoviće nevyzrál. Na druhé straně hřiště se musel činit Hruška ve 22. minutě, kdy zkoušel štěstí dalekonosným pokusem Pantič. O tři minuty později spálil tutovku Daniel Kolář. Přetažený míč z rohového kopu vrátil na malé vápno Hubník, Kolář ale ve stoprocentní šanci přestřelil branku. Viktoria byla v prvním poločase aktivnějším týmem, akce Partizanu nezřídka končily nepřesnostmi. Přes to všechno svítily o poločase na ukazateli skóre dvě nuly.

Po návratu z kabin si velkou šanci vypracovali domácí. Martin Zeman z levé strany centroval do prostoru, kde se sbíhali Daniel Kolář s Radimem Řezníkem. Míč nakonec zasáhl plzeňský bek i za cenu tvrdého střetu s hostujícím obráncem. Jeho pokus minul tyč bělehradské branky jen o centimetry. To, k čemu se delší dobu schylovalo, se podařilo v 67. minutě. LukᚠHejda poslal přesný míč za obranu, který si nadvakrát zpracoval Michael Krmenčík. Nejlepší střelec domácích si poradil na výbornou a míč uklidil pod padajícím Stojkovićem na zadní tyč – 1:0 pro Plzeň! Pokud by chtěl Partizan pomýšlet na postup, musel by vstřelit minimálně dvě branky. V 71. minutě se rozhodl Pavel Vrba poprvé sáhnout do sestavy. Místo Martina Zemana poslal na hřiště Milana Petrželu. O odpověď na plzeňský gól se pokoušel nový muž na trávníku Ožegović, jeho nedůrazná hlavička ale našla pouze Hruškovy rukavice, zcela mimo tři tyče pak pálil další střídající hráč Soumah. V 84. minutě došlo na trávníku na výměnu forvardů, když Krmenčíka vystřídal TomᚠChorý. O dvě minuty později přišel na hřiště i třetí čerstvý hráč Aleš Čermák, opačným směrem putoval Daniel Kolář. Partizanu nezbyl než vsadit v posledních minutách vše na jednu kartu, kterou byla jednoznačná orientace na ofenzivu. To se hostujícímu celku ale krutě nevyplatilo, když brankář Stojkovič na polovině hřiště odhlavičkoval míč přímo na kopačky Milana Petržely. Ten zachoval chladnou hlavu a předložil Aleši Čermákovi přihrávku před zcela opuštěnou branku - 2:0!

Viktoria po přesvědčivém výkonu svého soupeře zcela přehrála a po výsledcích 1:1 a 2:0 potřetí ve své historii postoupila do osmifinále Evropské ligy!

Související články