27. 5. 2018    Juniorka - reportáž

Na závěr sezony podlehli junioři Třinci

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Neděle 27. 5. 2018, 11:00 / Luční

9. kolo / Neděle 27. 5. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:2

(1:1)

FK Fotbal Třinec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Kadar, O. Pek, Čihák, Svoboda – Suchý, Pavlík (C) – J. Pek (60. Ryška), Řezáč (76. Uzlík), Arzberger (46. Holík) – Vilček.

FK Fotbal Třinec

Misiorz – Markiefka (81. Cieslar), Lanc, Velner (C), Chloň – Zahaluk (86. Potůček), Celba, Bedecs, Samiec, Ižvolt – Hykel (89. Jež).

statistiky

Branky: 19. Čihák – 39. Bedecs, 66. Ižvolt, ŽK: Kadar, Pavlík, O. Pek, Vilček, Ryška – Hykel, Velner, Cieslar, ČK: 31. Čihák, Rozhodčí: Nenadál – Hrabovský, Pečenka.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie Plzeň zakončil sezonu 2017/2018 porážkou v nadstavbové části proti Třinci. O osudu utkání rozhodla červená karta ze 31. minuty, domácí celek poté musel více než hodinu bránit jednobrankové vedení o deseti. Celek ze Slezska toho využil a ze západu Čech si odváží tři body.

Do zápasu o něco aktivněji vstoupil hostující Třinec. Před brankou se dostal k hlavičce Josef Celba, ale Richard Mařík míč famózně vyrazil. Po následné akci mířil do tyče Imrich Bedecs. Byli to ale domácí, kdo se ujal vedení. V 19. minutě si po rohovém kopu na hlavičku parádně vyskočil Filip Čihák, který poslal míč do šibenice – 1:0. Po půlhodině hry nastaly pro viktoriány hororové momenty. Nejdříve byl Filip Čihák vyloučen za faul na Tomáše Hykela, poté po přímém kopu Mateje Ižvolta vyžadovali Třinečtí penaltu kvůli hře rukou, ovšem po poradě s videorozhodčím byl nařízen jen rohový kop. Hosté pokračovali ve snaze co nejdříve vyrovnat. Nejprve dorážel zblízka Celba, ale Mařík jej skvěle vychytal. O pár minut později si poradil i s dobrou střelou Ižvolta. Na co již ale nestačil, byl ve 39. minutě lob Imricha Bedecse z bezprostřední blízkosti – 1:1.

Richard Mařík pokračoval v dobrém výkonu i v úvodu druhého poločasu. Po centru Bedecse vychytal Martina Samiece. Chvíli poté to po zemi z dálky zkusil aktivní Bedecs, nicméně trefil vnější stranu tyče. Slezský celek byl za svou aktivitu odměněn a v 66. minutě šel do vedení. Po levé straně unikl Matej Ižvolt a pěknou střelou dal na 2:1. Vyhrocený závěr se nesl ve snaze Viktorie o vyrovnání, nicméně Třinec dobře bránil a své vedení si pohlídal.

Na závěr sezony 2017/2018 tak Viktoria podlehla Třinci 1:2.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Do té doby, než jsme dostali červenou kartu, to bylo víceméně vyrovnané utkání. Bohužel přišla příliš brzy a zápas to ovlivnilo. Poté už jsme byli zataženější a spoléhali spíše na brejky či standardky. Třinec to dokázal otočit, navíc měl další příležitosti. Pokud by to bylo 11 na 11, tak by to bylo i pro nás zajímavější, ale takhle to dopadlo podle obrazu hry.“