Barcelona, AC Milán, Bayern Mnichov, Manchester City, BATE Borisov a CSKA Moskva. To je seznam šesti týmů, se kterými se Viktoria Plzeň již potkala ve skupinové fázi Ligy mistrů. Jak jsou na tom aktuální členové západočeského kádru co se počtu odehraných zápasů a vstřelených gólů v nejprestižnější klubové soutěži světa týče?

Starty ve skupinové fázi

Jednoznačně nejzkušenějším viktoriánem v Lize mistrů je Daniel Kolář. Ten ve skupině za Viktorii Plzeň odehrál všechny duely, navíc se mu podařilo vstřelit branku při domácí výhře 2:1 nad CSKA Moskva. Do všech skupinových utkání nastoupil Milan Petržela, v předkolech ale odehrál o jeden duel méně než Kolář. Devět zápasů ve skupinové fázi pak má na kontě David Limberský. Ze současného kádru gól ve skupině UEFA Champions League už vstřelil pouze TomᚠHořava, a to na hřišti Manchesteru City. Všechna utkání ve skupině 2013/2014 odehráli Matúš Kozáčik s Tomášem Hořavou.

Matúš Kozáčik – předkola 17/0, skupina 6/0
LukᚠHejda – předkola 10/1, skupina 1/0
Roman Hubník – předkola 8/0, skupina 5/0
David Limberský – předkola 20/0, skupina 9/0
Radim Řezník – předkola 8/0, skupina 5/0
TomᚠHořava – předkola 11/1, skupina 6/1
Daniel Kolář – předkola 20/6, skupina 12/1
Jan Kovařík – předkola 11/0, skupina 5/0
Milan Petržela – předkola 19/3, skupina 12/0

Pouze předkola

Nejvíce duelů v předkolech bez zápasu ve skupinové fázi za sebou mají Martin Zeman s Janem Kopicem, oběma se navíc podařilo vstřelit gól. Kopic skóroval proti FCSB, Zeman za Spartu proti lotyšské Liepaje. Tři góly v předkolech má na kontě Krmenčík (dva proti FCSB, jeden – velmi důležitý – proti Karabachu).

TomᚠHájek – předkola 2/0
Milan Havel – předkola 2/0
Aleš Čermák – předkola 1/0
Patrik Hrošovský – předkola 6/0
Jan Kopic – předkola 8/1
Martin Zeman – předkola 8/1
Michael Krmenčík – předkola 6/3
Jakub Řezníček – předkola 1/0

Bez startů v LM

V Lize mistrů zatím mají nulu na kontě co se startů týče Aleš Hruška, Jakub Šiman, Luděk Pernica, Pavel Bucha, Ubong Ekpai, Roman Procházka a TomᚠChorý.

Los skupinové fáze proběhne 30. srpna v 18:00 v Monaku.