Plzeň vstoupila do letošního ročníku MOL Cupu poklidnou výhrou na hřišti Vyškova. Svěřenci Pavla Vrby vedli po poločase už o čtyři branky a nakonec zápas i díky střeleckému řádění Tomáše Chorého dovedli k jasné výhře 5:1.

„Ze začátku byl soupeř namotivovaný a hodně do nás chodil. Nás pak uklidnila první chyba gólmana, kdy jsme vstřelili gól na 1:0. Po něm jsme se chytli, rychle přidali další góly a zápas už kontrolovali,“ vrací se k zápasu čtyřgólový střelec Chorý. „Ale smekám před soupeřem, sehráli kvalitní zápas a nemají se za co stydět,“ dodává.

TomᚠChorý stihl hattrick už do poločasu, na ten druhý si pak schoval ještě jeden zásah a to mimořádně povedený. „Já jsem určitě spokojený. Možná těch gólů mohlo být i více, ale čtyři jsem v mistrovském zápase ještě nedal, takže super,“ těšilo vysokého útočníka. „Po těch třech gólech už jsem si věřil, tak jsem si řekl, že to zkusím a vznikl z toho nádherný gól,“ okomentoval svou poslední branku.

Své vůbec první soutěžní utkání v A týmu absolvoval středopolař Pavel Bucha. „Zápas to byl určitě těžký, i když se to podle výsledku možná nezdá. Věděli jsme, že to tady nebude nic lehkého a že nesmíme nic podcenit. Naštěstí jsme dali rychlé góly – ze začátku jsme proměnili snad všechny větší šance a pak už jsme si to pohlídali,“ ohodnotila svůj debutový zápas letní plzeňská posila.

Trenér Pavel Vrba sáhl k netradičnímu rozestavení 3–5–2. „Chtěli jsme, aby dostali prostor i ti hráči, kteří hrají méně. I proto jsme sáhli k tomuto rozestavení,“ přiblížil důvody k tomuto rozhodnutí. „Je důležité, že jsme ten zápas zvládli. V poločase to bylo 4:0 a o tom postupu bylo v podstatě rozhodnuto. Po té páté brance jsme ubrali na můj vkus až moc, ale utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou,“ prohlásil plzeňský kouč.

Fotogalerie