V pondělí odletí směr Madrid také tým U19, který zde čeká třetí duel v rámci prestižní UEFA Youth League. Proti domácímu Realu se představí v úterý od 16:00 a trenér Jiří Žilák si je dobře vědom vysoké kvality soupeře. Přesto své svěřence nabádá, aby se ničeho nezalekli.

„Utkáme se s jednoznačně nejkvalitnějším týmem v naší skupině. Hovoří za něj výsledky i v domácí lize, i v Lize mistrů, kde vedou skupinu. Čeká nás opravdu zajímavý soupeř s obrovskou individuální kvalitou hráčů,“ ví Žilák.

Real Madrid U19 je na tom opravdu skvěle. V UEFA Youth League v prvním utkání porazil Řím 3:1, následně vyhrál 4:1 v Moskvě. Nedávné ligové duely také zvládl s velkou parádou – Canillas porazil 6:0, Getage 4:0, Leganés 4:1, Amistad 5:0... Viktoriáni mají ovšem také vynikající formu. V lize vyhráli sedmkrát v řadě, dnes porazili brněnskou Zbrojovku 6:2 a v Lize mistrů naposledy předvedli famózní obrat v Římě.

„Hru Realu zdobí tři rysy. Zaprvé rychlost hráčů, zadruhé individuální práce s míčem a individuální technika a zatřetí spolupráce na hřišti v útočné fázi, kdy si všichni hráči mění pozice, což je strašně těžké bránit. Hráči neustále rotují a vyměňují si místa na hřišti,“ vypozoroval trenér Viktorie Plzeň U19.

Svůj tým ale trenéři nabádají, aby se ničeho nebáli. „Nechceme tam jet ustrašení, máme za sebou dobré výsledky. Odehrané zápasy v UEFA Youth League a vítězný přátelák na Bayernu by našemu týmu měly dodat sebevědomí. Jedeme tam s tím, že i proti takovému týmu chceme hrát dobrý fotbal a být konkurenceschopní,“ předesílá Jiří Žilák.

Hrát se bude v krásném tréninkovém areálu Realu Madrid na stadionu Alfredo di Stéfano. „Pro všechny to bude obrovský zážitek účastnit se takové akce. Jde o velké tréninkové centrum, uvidíme světovou špičku,“ těší se trenér týmu.

V utkání však bude postrádat krajního beka Václava Svobodu, který v posledním zápase v Římě dostal červenou kartu. „Oba předchozí zápasy odehrál dobře, takže určitě bude chybět. Nicméně kádr pro mládežnickou Ligu mistrů máme dostatečně široký, takže ho nahradíme a poradíme si,“ uzavírá Jiří Žilák rozhovor.