Viktoriáni mají za sebou první připravné utkání v novém roce, do kterého šli jako tradičně z dvoufázových tréninků. S mužstvem Ústí nad Orlicí si dokázali poradit 6:0, přičemž své první góly přidaly i dvě nové posily. V první půli skóroval Erik Pačinda, po změně stran se pak dvakrát prosadil také francouzský útočník Jean-David Beauguel.

„Jsem rád, že se mi podařilo skórovat. Pro sebevědomí je to dobré, i když to bylo proti týmu z nižší soutěže. Mám z toho týdne zatím dobrý pocit. Je třeba dál pracovat, abychom byli na start jara připravení,“ nechal se slyšet po svém dvougólovém uvedení mezi červenomodré Jean-David Beauguel.

Nejnovější posila Západočechů zamířila na západ Čech ze Zlína. „Potřebuji navázat na své výkony z podzimu a dělat dál to, co umím. Všechno je to super, máme tu výborné podmínky pro práci a zlepšování… Je to pro mě čest hrát za Viktorii. Teď musím jen dál pracovat a ukázat, co umím,“ říká.

S příchody zahraničních hráčů zpoza hranic bývalého Československa vystává často otázka případné jazykové bariéry. Jak to v týmu vypadá? „Vím, že jsem mezi prvními zahraničními hráči tady, ale vůbec jsem o tom takhle nepřemýšlel. Kluci to taky nijak neřeší a snaží se se mnou normálně mluvit v angličtině. Joel umí češtinu, což je určitě ještě lepší. Taky se budu snažit naučit lépe česky, protože vím, že ne všichni umí dobře anglicky…,“ dává si předsevzetí francouzský útočník, který si v kabině kromě angličtiny popovídá i v rodné francouzštině.

„Joel mluví francouzský, takže se spolu hodně bavíme. Občas mi pomůže i s překladem, když třeba něčemu úplně nerozumím, takže to je taky dobré,“ těší Beauguela.

Marek Bakoš: Konkurence je v takto silném klubu třeba

Dalším útočníkem, který v nadcházející přípravě zabojuje o své místo na hřišti, je také navrátilec z hostování Marek Bakoš. „V klubu, který chce bojovat o přední pozice na všech frontách, je to logické. Plzeň je natolik silné mužstvo, že potřebuje mít konkurenci na všech postech,“ uvědomuje si zkušený útočník.

„Neřeším, o kolik míst mezi sebou bojujeme. Vrátil jsem se z hostování a jdu pracovat na tom, aby byl nᚠklub úspěšný a naplnil své cíle. Nic jiného teď neřeším,“ řekl po prvním přípravném utkání, v němž Viktoria zvítězila 6:0. „Těšil jsem se na ten návrat. Plzeň je můj domov. Teď jsem si dal půl roku oddych a přišel jsem v plné síle s touhou dostat se na hřiště a pomoci klubu.“

Slovenský útočník, který byl s Plzní od začátku novodobé úspěšné éry, strávil podzimní část ve Spartaku Trnava, který bojoval v evropských pohárech i s naším soupeřem pro nadcházející pohárové dvojutkání – Dinamem Záhřeb. „Byl to zajímavý půlrok jak co se týká mě, tak i klubu, takže na to budu vzpomínat jen v dobrém. Odvedl jsem svoji práci a lidé v Trnavě to ocenili, za což jsem rád. Doufám, že na mě fanoušci tady nezapomněli a budu se jim moct ještě ukázat,“ těší se Bakoš.

Fotogalerie