Na úvod jarní části soutěže viktoriáni v Mladé Boleslavi pouze remizovali. Vedení 1:0 získané gólem Beauguela neudrželi kvůli penaltě, kterou proměnil domácí Komličenko. Zápas zhodnotil právě francouzský útočník, názory poskytl i obránce Luděk Pernica a hlavní trenér Pavel Vrba.

„Nejsme šastní. Chtěli jsme do Plzně přivézt tři body. Jeden je lepší než nic, ale dnes je to zklamání,“ pravil Beauguel, který se hned při debutu v plzeňském dresu prosadil gólem, navíc po centru dalšího nováčka – Joela Kayamby. „Jsem rád, že jsem hned v prvním zápase skóroval, je to dobré pro mé sebevědomí. S Joelem jsme se na podobné akci domlouvali před zápasem, poslal mi skvělý míč. I pro něj to byl první zápas a je dobře, že si připsal takovou asistenci,“ doplnil vytáhlý forvard. „Oba noví hráči podali slušný výkon. Podíleli se na vedoucí brance, takže z toho pohledu jsem spokojen,“ zhodnotil jejich počin Pavel Vrba.

Luděk Pernica do hry naskočil poměrně nezvykle už v sedmé minutě, kdy nahrazoval zraněného Lukáše Hejdu. „Střídající hráč je od toho, aby byl nachystán od první minuty na každou situaci,“ řekl. „Tohle se prostě stává. Je to hodně nepříjemné, byl to tvrdý souboj a navíc Luky i nepříjemně dopadl. Snad bude co nejdříve zdravý,“ přeje si hráč s číslem 44 na zádech. „Luděk Pernica už toho na podzim odehrál hodně, takže byl připraven a podle mě odehrál dobré utkání,“ neměl mu co vytknout trenér Vrba.

Hlavní kouč Viktorie byl z výkonu zklamán. „Mladá Boleslav byla v některých věcech důraznější, v soubojích měla velkou chu a spoustu jich vyhrála. Odehrála dobré utkání. Z naší strany je škoda, že jsme neproměnili třeba šance při tom závěrečném tlaku, mohli jsme být přesnější,“ dodal k duelu plzeňský lodivod.

Zklamání z remízového výsledku je třeba co nejdříve hodit za hlavu, už ve čtvrtek čeká Viktorii Plzeň domácí duel v rámci Evropské ligy s Dinamem Záhřeb. „Těším se na první zápas před plzeňskými fanoušky. Doufám, že bude narváno,“ vyzval Beauguel, jehož doplnil Pernica: „A přijde co nejvíce fanoušků! Bude to naše první domácí utkání na jaře, je to navíc velice důležité, takže je budeme potřebovat.“

Fotogalerie