Tak tohle byl velmi dobrý obrat v režii nečekaného střelce! Stoper Luděk Pernica dvěma góly otočil duel prvního vyřazovacího kola Evropské ligy s Dinamem Záhřeb, Viktoria jej vyhrála 2:1. Přečtěte si pozápasové dojmy viktoriánských aktérů po závěrečném hvizdu.

„Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme nestačili reagovat na rychlost a dynamičnost soupeře, měli jsme s tím problém,“ začal hodnocení trenér Pavel Vrba. „V tom druhém jsme hru zrychlili a najednou jsme zápas otočili tím, že jsme se taky dostávali do šancí díky rychlosti. Musíme si zvykat na to, že už se nehraje v tempu jako v přátelských zápasech,“ doplnil kouč.

„V prvním poločase jsme nastoupili nedůrazní a pomalejší, ve druhém už jsme ale začali hrát naši hru,“ řekl záložník Joel Kayamba, pro kterého to byl první zápas v Doosan Areně. „Fanoušci byli skvělí. Hodně nás povzbuzovali a dodali nám jak sílu, tak i motivaci. Musím říct, že tu je opravdu dobrá atmosféra,“ těšilo ho.

Dvěma góly rozhodl duel stoper Luděk Pernica! Šlo o jeho první trefy za červenomodré barvy. „I když jsem ten typ, který se moc nechválí, tak musím říci, že první gól byl pěkný, to se docela povedlo,“ usmíval se. „Druhý byl takový klasický z rohu, kdy jsem to zavíral na zadní tyči a Prochy to dobře prodloužil,“ popsal oba momenty. Zavzpomínal také na svůj dosavadní poslední dvougólový zápas: „Byly to mé první ligové góly. Hrál jsem za Brno v Českých Budějovicích a přišel do hry jako střídající v 55. minutě na pozici pravého beka, oba jsem vstřelil během asi pěti minut.“

Nečekaný střelec překvapil i jeho kolegu Romana Hubníka. „A to hodně. V téhle fázi Evropské ligy dát na postu stopera dva góly, to klobouk dolů. Dnes to byl jeho zápas a jsem rád, že mu to takhle vyšlo,“ pochválil ho. Kapitán však bude v odvetě kvůli karetnímu trestu chybět. „Mrzí mě to, že budu stát, protože každý je radši na hřišti,“ hlesl.

A jak odvetu po výsledku 2:1 vidí trenér? „Není to úplně optimální výsledek, ale je to výhra. Výhodu máme v tom, že Dinamo bude muset skórovat. My rozhodně nebudeme chtít být tak pasivní jako dnes v prvním poločase a věříme, že i v Záhřebu se prosadíme a o postup se porveme,“ řekl Pavel Vrba.

Fotogalerie