Po postupu do finále poháru zvítězily dorostenky také v lize nad brněnskými Horními Heršpicemi, Lokomotivu porazily 2:0. Mladší žákyně pak vyhrály vysoko 18:0 v Liberci, kde starší žákyně prohrály na penalty.

Dorostenky

Za výhru dorostenek mohla především vydařená první půle, ve které vstřelily dvě branky. Po čtvrthodině hry se prosadila Julia-Lani Csordas, na kterou ve 39. minutě navázala Eliška Němcová. Brankářka Pančochová udržela čisté konto a viktoriánky vyhrály 2:0.

FCVP dorostenky – Brno Horní Heršpice dorostenky 2:0
Branky:
15. Csordas, 39. Němcová.
Sestava: Pančochová – Baumruková, Horáčková, Kolorosová, Hermanová (59. Gracias), Polcarová, Csordas, Štichová, Jílková (52. Belšánová), Šeflová (67. Holíková), Němcová (41. Lukešová).
Hodnocení trenéra Vojtěcha Křeliny: „Vzhledem k našemu postavení v tabulce pro nás bylo utkání klíčové a bylo k tomu tak i třeba přistoupit. Do zápasu jsme šli povzbuzení ze středečního poháru, který jsme zvládli, a tak jsem na holky apeloval, aby byly koncentrované a přistoupily k utkání stejně jako ve středu. To se nám hned od prvních minut podařilo a i přes nespornou kvalitu Brna jsme byli schopní soupeře přehrávat. Dařilo se nám soupeře dostávat pod tlak vysoko vysunutým presinkem a rychlými přechody po stranách hřiště. Výsledkem byly dvě branky v prvním poločase, o které se postaraly Julia-Lani Csordas a Eliška Němcová, ale branek mohlo být daleko více, když jsme několikrát selhali v zakončení tváří v tvář brankářce. Ve druhém poločase nᚠtlak mírně opadl a místy jsme se zbytečně nechali zatlačit na naši půlku, volili jsme ukvapená řešení nebo rizikové přihrávky. Tím se soupeř dostal více do hry, ale k ohrožení naší branky se víceméně nedostal, kromě několika rohových kopů, které jsme však zvládli ubránit. Postupně se naše hra opět zvedla, ale již jsme nebyli tak nebezpeční jako v poločase prvním, a tak utkání skončilo 2:0. Holky předvedly další velice vydařený výkon a je na nich znát, že si to užívají. Věci, na kterých pracujeme a které po nich chceme, se v utkáních čím dál tím více ukazují, a je vidět, že jdeme správnou cestou. Jen nesmíme usnout na vavřínech, ale potvrdit to hned v příštím utkání proti Dukle!“

TABULKA LIGY ZDE

Starší žákyně

Dramatický zápas měly v Liberci starší žákyně. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, nejprve o dvě branky vedly viktoriánky, poté domácí Slovan vyrovnal. Následovalo další vedení Viktorie a další vyrovnání Liberce, který šel navíc v 60. minutě do vedení. V závěru zápasu ale srovnala Pavlíčková a zápas dospěl alespoň do penalt, ve kterých už byly lepší hráčky domácího celku.

Liberec st. žákyně – FCVP st. žákyně 5:4pen.
Branky:
15. Černá, 22. Manychová, 47. Jurková, 60. Hurtuková – 11. Mifková, 12. Märzová (pen.), 43. Marcelová, 68. Pavlíčková. Penalty: 3:1.
Sestava: Polívková, Menclová – Vondrovicová, Pavlíčková, Märzová, Maršíková, Mifková, Šottová, Klepsová, Holubová, Novotná, Cinková, Řemenová, Kuboušková, Marcelová, Ďurčovová, Kiselóvá.
Hodnocení trenéra Milana Lukeše: „Bohužel se nám nepodařilo navázat na dobré výkony z přípravných utkaní a v Liberci jsme prohráli po penaltách. Rychlé vedení dva nula nás uspokojilo a hráčky se přestaly koncentrovat na hru, soupeř zpod Ještědu srovnal skóre po hrubých chybách v obraně. Ve druhém poločase jsme hru opět zlepšili, dali branku na tři dva pro nás, ale soupeř opět srovnal krok po brance po jeho jediném rohovém kopu. Po další chybě v obraně jsme dokonce prohrávali 3:4, ale ke konci utkání se nám podařilo skóre srovnat. Při hodnocení musím říci, že jsme se nedokázali prosadit přes pevnou obranu Liberce, který bránil srdnatě, někdy i s deseti děvčaty před velkým vápnem, a samozřejmě jeho kratší a užší hřiště nám také vůbec nesedlo.“

TABULKA LIGY ZDE

Mladší žákyně

Zápas mladších žákyň v Liberci nadmíru vyšel. Tým trenéra Žížka vyhrál neuvěřitelným poměrem 18:0! Hned pět hráček vstřelilo hattrick – Anna Zahradníková, Natálie Gotthardtová, Linda Herbrychová, Veronika Alexová a Anna Marie Košiková. Dvakrát skórovala Michaela Sutnarová, zbylý gól přidala ještě Nela Cinková.

Liberec ml. žákyně – FCVP ml. žákyně 0:18
Branky:
Zahradníková 3, Gotthardtová 3, Herbrychová 3, Alexová 3, Košiková 3, Sutnarová 2, Cinková.
Sestava: Červenková – Šotová, Sutnarová, Vojtová, Košiková, Rancová, Alexová, Herbrychová, Hlavničková, Gotthardtová, Zahradníková, Šottový, Cinková, Švecová, Hamplová.
Hodnocení trenéra Petra Žížka: „Do zápasu jsme šli z plné zátěže, jelikož jsme v týdnu absolvovali soustředění. Od začátku jsme udávali tempo hry a soupeře jsme nepustili do vážnější šance. Soupeř spoléhal na dlouhé nakopávané míče od brankářky, ty jsme ale spolehlivě sbírali a chodili do rychlého přechodu do útoku. Hráčky si zvykají na nové herní rozestavení a myslím, že se to daří, ale stále je ještě hodně co zlepšovat.“

TABULKA LIGY ZDE