Devatenáctka zvládla i druhé jarní kolo, když porazila Zlín na domácím hřišti na penalty, ačkoliv dvakrát prohrávala. Osmnáctka podlehla Žižkovu, sedmnáctka porazila Zlín 2:1. Tým U16 urval výhru na penalty v derby dvou Viktorií. Starší žáci prohráli na penalty v Českých Budějovicích. Foto: David Koranda

Dorost U19

Tým trenéra Fořta v duelu se Zlínem dvakrát prohrával, ale vždy dokázal rychle srovnat. Duel nakonec dospěl do penalt, kde rozhodl Aleks Taleski v páté sérii při svém druhém pokusu poté, co byl brankář soupeře vyloučen za předčasné vybíhání.

FCVP U19 – Zlín U19 3:2pen.
Branky:
24. Václavík, 31. Vrba – 19. Hrdlička, 27. Cedidla. Penalty: 4:3.
Sestava: Bleha – Halász, Gabriel, Strmiska, Žilák – Kuhajda (86. Taleski), Kodýdek, Ruda – Koželuh, Vrba (73. Pecháček), Václavík (80. Koranda).
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Věděli jsme, že Zlín je houževnatý soupeř, což se taky potvrdilo. Utkání hodně špatně ovlivnil i ten vítr, pro oba týmy. Dvakrát jsme prohrávali, ale dokázali jsme na to po krásných akcích zareagovat. Občas nám něco nevycházelo, remíza byla asi zasloužená. Ke konci jsme se trochu báli o výsledek, ale nakonec jsme to zvládli udržet do penalt. Je škoda, že jsme dostali ten druhý gól tak lacině, kdy se nám rozestoupila zeď. My se pak na branky moc nadřeme, ale dnes bereme dva body... I když to je ztráta jednoho bodu doma, tak jsem rád, že aspoň ty dva bereme. Jsem spokojený s tím, jak hráči na některé situace umí reagovat. Musíme i nadále tvrdě pracovat.“

TABULKA LIGY ZDE

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U18

Osmnáctka v Luční ulici podlehla Žižkovu poté, co obě branky inkasovala v 51. minutě. Krátce nato sice snižoval Daniel Koranda, na více už se ale Plzeň v souboji dvou Viktorií nezmohla.

FCVP U18 – Žižkov U19 1:2
Branky:
58. Koranda – 51. Chytra, 51. Tesař.
Sestava: Riedl – Petrmichl, Fišer, Řezníček, Oravec – Kraml, Taleski – Koranda, Vobruba (80. Prokop), Popovič – Patrovský (73. Aubrecht).
Hodnocení trenéra Jaroslava Kovaříka: „Utkání poznamenalo nepříznivé počasí, foukal obrovský vítr. Měli jsme však častější držení míče, bohužel se nám ale nedařilo vsítit branky, i když jsme měli dobré náznaky. Často jsme přidržovali míč, chtělo to ovšem rychlejší přechod k brance soupeře. Ve druhém poločase jsme chtěli na soupeře nastoupit a využít volnějších křídelních prostorů, v krátkém rozmezí jsme ale dostali dvě branky. I nadále jsme se snažili o gól, což se nám podařilo a posléze jsme měli i spoustu dobrých šancí a náznaků, které už jsme ale nedokázali využít. Kluci k tomu přistoupili velice dobře, ale bohužel se nám nedařilo ve finální fázi... Na gól se strašně nadřeme.“

TABULKA LIGY ZDE

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U17

Tým U17 si se Zlínem také dokázal poradit, porazil ho v základní hrací době 2:1. Viktoriáni se trefili před koncem první půle zásluhou Filipa Renzy, začátkem druhé půle se pak z penalty prosadil LukᚠVostárek. Hostující celek sice hned nato snížil, ale to bylo z jeho strany vše.

FCVP U17 – Zlín U17 2:1
Branky:
43. Renza, 49. Vostárek (pen.) – 51. Číž.
Sestava: Kubíček – Šoul, Kolerus, Petržílka, Šimek – Novický, Pešek, Vostárek – Renza (81. Patrovský), Krátký (90. Řezníček), Kronus.
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Za velmi nepříznivého počasí jsme v sobotu odehráli utkání proti Zlínu. V zápase jsme byli o trochu lepší než soupeř, vytvořili jsme si i více možností k zakončení. První poločas jsme se dostali do vedení, když střelu Adama Peška dorazil Filip Renza. V úvodu druhého poločasu jsme zvýšili vedení na 2:0 z pokutového kopu, kdy se trefil LukᚠVostárek. Během dvou minut jsme ale dostali velmi laciný gól z brejku po našem rohovém kopu. V závěru zápasu jsme měli ještě pár povedených akcí, ale buď jsme nastřelili břevno, nebo nám střely pochytal brankář.“

TABULKA LIGY ZDE

Dorost U16

Proti Žižkovu ztratila plzeňská Viktoria vedení hned dvakrát. Ve 29. minutě se prosadil MatyᚠFerko, hosté srovnali ve 41. minutě, ale ještě před poločasem se prosadil Ladislav Janča. Pět minut před koncem základní hrací doby však Žižkov opět srovnal a  dotáhl zápas do penalt. V nich byli úspěšnější v poměru 5:4 domácí hráči.

FCVP U16 – Žižkov U17 3:2pen.
Branky:
29. Ferko, 44. Janča – 41. Poustecký, 85. Plucha. Penalty: 5:4.
Sestava: Langr – Vacek, Štůla, Ferko, Vanc – Sojka, Holík (77. Hýsek), Aubrecht (70. Jedlička) – Krůta, Málek, Prokop (60. Titl).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Utkání bylo hodně ovlivněné počasím, velkým větrem. Dokázali jsme vstřelit dva góly a několik dalších zajímavých situací před soupeřovou brankou jsme nedokázali vyřešit k dalším gólům. Naopak jsme inkasovali dva laciné. I přesto, že jsme byli lepším týmem v utkání, se v naší hře objevilo spoustu nepřesností.“

TABULKA LIGY ZDE

Žáci U15

V zápase týmů U15 padly branky velice rychle. Domácí Budějovice šly do vedení ve čtvrté minutě, načež ale srovnal Jakub Kule. Další gól v základní hrací době již nepadl, došlo tak až na penalty, které domácí Dynamo vyhrálo 3:2.

České Budějovice U15 – FCVP U15 2:1pen.
Branky:
4. Čoudek – 5. Kule. Penalty: 3:2.
Sestava: Kunesch (68. Vlček) – Prokop (42. Čeliš), Vach, T. Keltyčka, Rádl – Secký, Kamenský – Doubek (55. D. Pracht) – Kule, Štauber (65. Rajtmajer), J. Vonásek (55. I. Vonásek).
Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „Kvalitu utkání ovlivnil silný vítr a obě mužstva podala průměrné výkony. Soupeř se ujal ve 4. minutě vedení, když se prosadil po standardní situaci ze strany Čoudek. My jsme hned z protiútoku srovnali Jakubem Kulem na konečných 1:1. Při pokutových kopech byli přesnější střelci domácích, a tak jsme si odvezli jeden bod. S určitými fragmenty hry jsme spokojeni, nicméně do příště chceme být aktivnější v obou fázích hry.“

TABULKA LIGY ZDE

Žáci U14

Do penalt dospěl také zápas U14. Viktoriáni ve 20. minutě vedli po trefách Pavla Haška a Samuela Houdka už o dva góly, domácí Vacek však zařídil vyrovnání. Pokutové kopy vyzněly v poměru 7:6 lépe pro České Budějovice. Čtrnáctka prohrála teprve podruhé v této sezoně.

České Budějovice U14 – FCVP U14 3:2pen.
Branky:
22. Vacek, 45. Vacek (pen.) – 12. Hašek, 20. Houdek (pen.). Penalty: 7:6.
Sestava: Krištofovič – Fremr (35. Šot), Tůša, Gadač, Si. Horváth (35. Se. Horváth) – Novák (35. Kulišan), Hašek, Suchý, Houdek (35. Soběhart), Němec (35. Vilímek) – Gaszczyk.
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Dnešní utkání výrazně ovlivnily povětrnostní podmínky, čemuž jsme se snažili přizpůsobit i naší hru a držet míč více na zemi. Po dvaceti minutách jsme vedli 2:0, poté jsme obdrželi branku z přímého volného kopu. Ve druhém poločase jsme se opět bohužel dopustili faulu uvnitř pokutového území a z penalty soupeř srovnal na konečných 2:2. V penaltovém rozstřelu poté projevil soupeř větší přesnost. Utkání nebylo příliš pohledné i kvůli častým ztrátám a technickým nedostatkům na obou stranách, my se však musíme zlepšit v obranné fázi, kdy naší zbrklostí pouštíme soupeře do výhodnějšího postavení.“

TABULKA LIGY ZDE