Po pátečním utkání v Teplicích je na programu reprezentační přestávka, během které však plno viktoriánů čekají reprezentační povinnosti. Duo Hrošovský–Kozáčik bylo opět nominováno do slovenského A-týmu, velké zastoupení mají Západočeši v mládežnických kategoriích.

Slovensko – A-tým

Trenér Pavel Hapal na přátelské zápasy s Maďarskem (21. března, 20:45, Trnava) a s Walesem (24. března, 15:00, Cardiff) nominoval záložníka Patrika Hrošovského a brankáře Matúše Kozáčika. Mezi náhradníky se pak dostali Roman Procházka s Erikem Pačindou. V nominaci jsou také bývalí viktoriáni Martin Chrien, momentálně působící v portugalském celku Santa Clara, a Michal Ďuriš z kyperské Famagusty.

Česká republika – A-tým

Kouč Jaroslav Šilhavý pro přátelské zápasy s Anglií (22. března, 20:45, Londýn) a s Brazílií (26. března, 20:45, Praha) nominoval hráče plzeňského celku pouze mezi náhradníky. Na možné povolání tak budou vyčkávat Jakub Brabec, Luděk Pernica, TomᚠHořava, Jan Kopic a TomᚠChorý.

Česká republika – U21

„Lvíčata“ čeká pod trenérem Karlem Krejčím tréninkový kemp ve Španělsku, v rámci něhož se utkají 22. března s Islandem a 25. března s Mexikem U20. V týmu najdeme dva hráče Viktorie, kteří aktuálně hostují v jiných ligových klubech – poprvé je zde Pavel Bucha, nechybí ani stálý mládežnický reprezentant Dominik Janošek. Na seznamu náhradníků je ještě LukᚠPfeifer, který hostuje v Táborsku.

Česká republika – U20

Poprvé v roli reprezentačního kouče nominoval také bývalý trenér plzeňských mládežnických celků Jiří Žilák. Během březnového srazu čekají české mladíky zápasy v Itálii a s Nizozemskem v Českých Budějovicích. V týmu jsou dva viktoriáni – Václav Svoboda z juniorky a v Táborsku hostující LukᚠPfeifer. Mezi náhradníky pak vyčkávají Filip Čihák, Jakub Kadar, JonᚠVais a Michal Hlavatý.

Česká republika – U19

Trenér Jan Suchopárek na tréninkový kemp a elitní fázi kvalifikace ME 2019 nominoval obránce Václava Míku, záložníka Pavla Šulce a útočníka Tomáše Kepla. Mezi náhradníky jsou ještě Denis Plecitý, Robin Hranáč, Pavel Hezoučký a Jakub Selnar. Čechy U19 čekají v Anglii zápasy s domácím výběrem, s Dánskem a s Řeckem.

Česká republika – U18

Osmnáctka odehraje ve Spojených arabských emirátech Sportchain cup 2019. Ve výběru kouče Luboše Kozla pro zápasy s Belgií, s Anglií a s Japonskem jsou obránci Šimon Gabriel a Karel Žilák. Na seznamu náhradníků je ještě doplňují obránce Jan Halász, záložník MatyᚠKodýdek a útočník Adam Vrba.

Česká republika – U17

Reprezentační výběr hráčů do 17 let má před sebou březnovou elitní fázi kvalifikace o postup na ME. Hrát se bude v Nizozemsku a český tým čekají Izrael, Severní Irsko a domácí Nizozemsko. V širší nominaci jsou plzeňští hráči Martin Šimek a Josef Koželuh, mezi náhradníky poté Kryštof Krátký.

Všem reprezentantům budeme držet palce!