V předposledním kole základní části FORTUNA:LIGY čeká Viktorii Plzeň výjezd do Příbrami, kde se představí v neděli od 17 hodin. Co od utkání očekávají trenér Pavel Vrba a obránce Jakub Brabec?

„Nebude to nic jednoduchého. Příbram hraje o život a nikdy není příjemné hrát proti takovým mančaftům. My se ale musíme soustředit na sebe a doufám, že v Příbrami vyhrajeme,“ přeje si Jakub Brabec. „Když se podíváte na tabulku, je jasně vidět, že Příbram potřebuje každý bod a my také, protože chceme být co nejblíže Slavii,“ dodává trenér Vrba.

Před měsícem měnila Příbram trenéra, Josefa Csaplára nahradil Roman Nádvorník. „Kádr však zůstal stejný. Podle mého názoru je pan Csaplár dobrý trenér, ale neměl výsledky a někdy je snažší vyměnit kouče než 20 hráčů, to tak bývá. Neočekávám, že by to mělo přinést nějakou velkou změnu,“ myslí si Vrba před vzájemným utkáním. „Příbram bude spoléhat hodně na brejky a standardky, na to si musíme dát pozor. Doufám, že po většinu zápasu budeme držet balon a vytvoříme si co nejvíce příležitostí,“ říká Brabec.

26letý stoper se v posledních zápasech usadil v základní sestavě Viktorie. „Pomalu se do toho dostávám. Ze začátku roku jsem měl zápasový výpadek a jsem rád, že mám opět šanci nastupovat pravidelně a dostávat se do formy. Hodně mi pomáhají výsledky i spoluhráči, například Hub (Roman Hubník) je zkušený stoper a potvrzuje to v každém zápase, takže spolupráce s ním skvěle funguje,“ vysvětluje Brabec.

Nadstavbová skupina o titul už se blíží a Jakub Brabec už ji zažil při svém učinkování v belgickém Genku. „Moc mě bavila. Zvedne se sledovanost ze strany fanoušků a také výkonnost týmů. Navíc není jednoduché v ní získat plný počet bodů, hraje se o všechno a boj o titul či lepší umístění se může pro všechny týmy ještě hodně zamotat,“ nabízí své zkušenosti.

Viktoria má navíc možnost získat historický třetí největší klubový zisk po 30 ligových kolech. V sezoně 2014/2015 uhrála 72 bodů, o rok později 71 bodů. Nyní má na kontě 64 bodů a před sebou ještě dva zápasy. „Budeme se o to snažit, chceme to potvrdit jak v Příbrami, tak s Duklou. Určitě ale ještě musíme zlepšit finální fázi, třeba proti Baníku jsme měli spoustu akcí po křídle, ale chyběla tam lepší finální fáze,“ říká Vrba.

Do Příbrami pravidelně vyráží mnoho plzeňských fanoušků, na což se viktoriáni těší. „Třeba poslední zápas s Baníkem ukázal, jak má vypadat atmosféra z obou stran. Fanoušci byli skvělí, podporovali svá mužstva a doufám, že si to ti naši přenesou a budou stejně skvělí v Příbrami jako třeba fanoušci Baníku u nás,“ dodává závěrem trenér Pavel Vrba.