Třetí kolo nadstavbové Skupiny o titul je tu, Viktorii Plzeň čeká atraktivní souboj se Spartou Praha. Co od zápasu očekává trenér Pavel Vrba? A jak se na vypjaté utkání těší bývalý hráč letenského týmu Jakub Brabec?

Po nedělním utkání na Slavii je situace taková, že Viktoria ztrácí na sešívané pět bodů. Chce ale bojovat až do úplného konce. „Určitě, v každém zápase to tak musíme chtít,“ potvrzuje Vrba. „Je jedno, jestli hrajeme 15. nebo 30. kolo. Čeká nás velice těžký soupeř a budeme chtít navázat na úspěšnost v domácím prostředí. Sparta má nejvyšší ambice a já sám jsem zvědavý, jak zvládneme toto těžké dvojutkání se Slavií a Spartou,“ vyhlíží trenér týmu. „Musíme věřit do posledního kola. Bylo by hodně smutné, kdyby Slavia někde poztrácela a my si to prohráli v jiných zápasech. Takže budeme bojovat až do konce,“ slibuje Brabec.

Pro Brabce by případné nastoupení proti svému bývalému zaměstnavateli bylo hodně pikantní. „Ještě nikdy jsem proti Spartě nehrál, takže by to bylo zajímavé nejen pro mě, ale i pro mou rodinu. Každopádně se hlavně těším na hezký zápas pro diváky, určitě nás nečeká nic jednoduchého,“ ví obránce, který v Plzni hostuje z belgického Genku.

Trenér Pavel Vrba se na Slavii vrátil k běžnějšímu rozestavení 4-2-3-1, v předchozích dvou zápasech ale vyzkoušel rozestavení 4-4-2. „Měníme to kvůli hráčům, které tu máme, podle toho volíme herní systém. V rozestavení 4-4-2 máme v útočné fázi více hráčů. Když jsme to zkoušeli, tak to v některých fázích nebylo špatné, někdy to bylo zase složitější, ale vycházíme z toho, jaké máme k dispozici hráče,“ vysvětluje Vrba.

A na co by oba aktéři pozvali fanoušky ve středu v 17:30 do Doosan Areny?
Pavel Vrba: „Chci pozvat diváky na fotbal, budeme si po Slavii chtít spravit chu. Pokud nás budou podporovat jako celou sezonu, budu rád. Hrajeme se Spartou, tedy s mužstvem, které vždy naplňovalo Štruncovy sady. Doufám, že to tak bude i tentokráte!“
Jakub Brabec: „Doufám, že to bude hezké ofenzivní utkání. Já jako obránce za to sice moc rád nebudu, ale když se hraje hezký fotbal, diváka to baví. Tak doufám, že to tak bude i ve středu a bude se na co koukat.“