Předposlední kolo sezony 2018/2019 čeká viktoriány na půdě Slovanu Liberec. Jakého soupeře vyhlížejí trenér Pavel Vrba a zkušený obránce David Limberský? A jak jsou na tom viktoriáni se silami ke konci ročníku?

Po výhře 4:0 nad Spartou panuje příjemnější atmosféra v kabině. „Tak často se to nestává, navíc jsme jim vrátili prohru z předchozího zápasu,“ libuje si kouč Vrba. „Sparta tu hrála otevřený fotbal, takže byl pro diváka zajímavý. Pro nás o to lepší, že jsme góly dávali jen my. Diváci aspoň odjížděli ze Štruncových sadů spokojeni,“ těší trenéra.

Od zápasu v Liberci očekávají tuhý boj. „Je to houževnaté mužstvo, které trápí favority. Doma je Liberec hodně silný, naposledy jsme tam se štěstím remizovali 1:1, určitě nás čeká velmi těžké utkání,“ ví Limberský. „Liberec podle mého názoru patří do té ligové špičky. My máme víceméně jistotu druhého místa, Liberec bude chtít hrát doma aktivně a vyhrát. Myslím si, že oba týmy budou spíše preferovat ofenzivu než defenzivu,“ těší se Pavel Vrba na zajímavou podívanou.

Vinou karetního trestu bude chybět obránce LukᚠHejda. „Komplikace by to byla v případě, kdybychom neměli náhradu. My ale máme ještě případně Luďka Pernicu, který také předtím hrával a navíc čeká na příležitost. Zároveň hrál za Jablonec, takže ho utkání proti Liberci určitě nabudí. Máme v Plzni čtyři kvalitní stopery,“ libuje si trenér Vrba, s nímž souhlasí i David Limberský: „A hraje kdo hraje, kvalita je vysoká. Věřím, že ti, co nastoupí, tak týmu pomohou a zvládneme to.“

Zápas v Liberci začíná v neděli 19. května v 15:00. Vstupenky do hostujícího sektoru jsou v prodeji v Plzni dnes (v pátek 17. května) do 17:00 ve fanshopu, k dispozici budou i přímo na místě.

Foto: Jan Kubíček