5. 7. 2019    Zápas

Generálku zvládli viktoriáni vítězně, Ufu s Vaňkem porazili 1:0

FC Viktoria Plzeň

Soustředění / Pátek 5. 7. 2019, 15:00 / Jenbach

Soustředění / Pátek 5. 7. 2019, 15:00
Jenbach

FK Ufa

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Ufa

Bělenov (70. Černov) – Alikin (69. Bizjak), Pucko, Tabidze (63. Giorgiobiani), Suchov – Alijev, Carp (73. Zasejev), Vaněk (63. Jokič), Thill (58. Fomin) – Igboun (39. Kozlov), Sysujev (66. Jemeljanov)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel (63. Řezník), Pernica, Brabec (46. Hejda), Kovařík (63. Hloušek) – Janošek (63. Hrošovský), Kalvach (63. Hořava) – Kayamba (63. Krmenčík), Čermák (46. Herc), Kopic (46. Mihálik) – Beauguel (46. Chorý)

statistiky

Branka: 56. Hejda, Rozhodčí: Gamper – Yilmaz, Härting.

Diváci: 70

Generálku na sezonu 2019/2020 obstaral souboj s Ufou v Jenbachu. Na konec rakouského soustředění Viktoria zvítězila 1:0, když jediný gól zápasu obstaral až ve druhém poločase střídající LukᚠHejda, který skóroval hlavou po rohovém kopu Kovaříka.

Hned v šesté minutě se snesl do vápna Viktorky nebezpečný centr. Hruška jej nedokázal vyrazit mimo hřiště a z ostrého úhlu okamžitě dorážel do odkryté branky Ondřej Vaněk, včas ale jeho pokus zakřižoval Kovařík a odvrátil na roh.

O chvíli později se ocitl sám před Hruškou Sysujev, do poslední chvíle ale hledal nějakého ze spoluhráčů a Hruška jej nakonec pohotovým výběhem dokázal odzbrojit. Z viktoriánů byl opět vidět Dominik Janošek, který nejprve krásným centrem našel hlavu Milana Havla. Poté se pokoušel sám o zakončení, jeho první pokus ale fotbalisté ruského celku zablokovali, ten další pak talentovanému záložníkovi vůbec nesedl a prolétl daleko od branky soupeře.

Po pauze našel z nařízeného zkráceného rohu čelo Chorého Mihálik, ani kombinace dvou střídajících hráčů ale neohrozila brankáře Bělenova. Viktoriáni se ale mohli radovat hned vzápětí. Kovaříkův roh podcenil ruský brankář a LukᚠHejda měl při své hlavičce už poměrně snadný úkol.

Další gól měl na noze po rychlém protiútoku Chorý. Hloušek z levé strany centroval na přední tyč, kde na balon těsně nedosáhl Krmenčík. Chorý už se do balonu opřel, ten ale narazil do břevna a vrátil se zpět do hry. V 80. minutě vypálil jedovatě z otočky Christián Herc, ale Černov, který chvíli předtím nahradil v brance Ufy Bělenova, jeho pokus vytáhl.

Na druhé straně málem vyrovnal technickou střelou na vzdálenější tyč Fomin, k radosti mu ale několik centimetrů scházelo.