Vítanou posilu hlásí B tým Viktorie Plzeň, který od nové sezony bude působit v České fotbalové lize. V roli hrajícího asistenta trenéra bude působit zkušený slovenský záložník Peter Grajciar.

Grajciar má na svém kontě 61 odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži za Slavii, Spartu a Příbram. Mimoto působil také v tureckém Konyasporu, gruzínském Dinamu Tbilisi či polském celku Slask Wroclaw. Naposledy pomohl českobudějovickému Dynamu k návratu mezi tuzemskou elitu, v této sezoně však zahájil přípravu s B týmem Viktorie Plzeň.

„Velmi se na to těším. Bude to pro mě nová zkušenost a myslím si, že mě čeká mnoho nových zážitků a možná také jiný pohled na fotbal, z druhé strany,“ vyhlíží Peter Grajciar svou novou roli.

Na spolupráci s ním se těší také Pavel Horváth. „Peter je zkušený hráč, má za sebou dlouhou kariéru, která se blíží ke konci. I pro něj to bude velká výzva, takže věřím tomu, že jeho charakter a zkušenosti pomohou našemu mužstvu. Může poradit mladým klukům, věřím, že spolupráce bude fungovat,“ říká hlavní trenér B týmu.

Béčko má za sebou již první dva přátelské zápasy, nejprve v Blšanech porazilo rezervu Teplic 2:1 (branky Václav Uzlík, Dušan Pinc) a posléze si poradilo s reprezentací U19 2:0 po brankách testovaného Nizozemce Kimvwidiho z penalty a Adama Vrby. Rozpis přípravných zápasů B týmu je k dispozici ZDE.