19. 7. 2019    Zápas

Viktoriáni se naladili na Olympiakos výhrou proti Liberci

FC Viktoria Plzeň
80. Musa

2. kolo / Pátek 19. 7. 2019, 18:30 / Stadion U Nisy

2. kolo / Pátek 19. 7. 2019, 18:30
Stadion U Nisy

FC Slovan Liberec

1:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

57. Pernica
71. Kopic

sestavy

FC Slovan Liberec

Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite, Oscar (73. Nešický) – Pešek (55. Koscelník), Mara, Potočný – Pázler (59. Musa)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák (87. Mihálik), Kopic – Krmenčík (81. Chorý)

statistiky

Branky: 80. Musa – 57. Pernica, 71. Kopic, ŽK: Pešek, Breite – Kalvach, Krmenčík, Rozhodčí: Franěk – Koval, Dobrovolný

Diváci: 5142

Před Olympiakosem v dobrém rozpoložení. Viktoriáni zvládli také druhý zápas nového ročníku FORTUNA:LIGY, na hřišti libereckého Slovanu vyhráli 2:1 díky gólům Pernici a Kopice.

První poločas sice přinesl aktivní hru Viktorie, ale velké šance nepřicházely. Domácí fotbalisté totiž hráli velmi organizovaně zezadu a Západočechy do ničeho většího nepouštěli. Výraznější příležitost sice vytvořil Jan Kopic, který si na hranici vápna položil Mikulu, ale Aleš Čermák po jeho přihrávce nastřelil pouze dalšího bránícího hráče.

Největší šance úvodní pětačtyřicetiminutovky přišla na straně Severočechů. Jan Pázler unikl ofsajdové hranici a řítil se sám na Aleše Hrušku, plzeňský gólman však skvěle zareagoval a znemožnil domácímu útočníkovi skórovat. Ve 45 minutách se tak diváci na stadionu gólu nedočkali.

To se změnilo brzy po příchodu z kabin. Milan Havel geniálně nacentroval na hlavu Luďka Pernici, kterému stačilo jen přesně trknout do balonu, a fosforově žlutí viktoriáni se mohli začít radovat! Liberec se poté oklepal a mohl rychle vyrovnat, ale Petar Musa ani Kamso Mara své šance nevyužili.

A tak druhou trefu přidali Západočeši v 71. minutě. Luděk Pernica opět uspěl v hlavičkovém souboji, tentokrát ale splnil roli nahrávajícího, když sklepl míč pro Jana Kopice a ten skvělým obstřelem z hranice vápna zvýšil vedení Plzeňanů.

Fotbalisté zpod Ještědu ještě zdramatizovali zápas deset minut před koncem, to když Aleš Nešický nacentroval přesně na Petara Musu a bylo sníženo. Slovan už se ale v posledních minutách nezmohl na větší tlak a Plzeň tak bere druhou výhru v sezoně za výsledek 2:1.

Záznam