23. 7. 2019    Zápas - poháry

Plzeňská obrana odolala, viktoriáni pojedou k odvetě s remízou 0:0

FC Viktoria Plzeň

2. předkolo / Úterý 23. 7. 2019, 19:00 / Doosan Arena

2. předkolo / Úterý 23. 7. 2019, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

0:0

Olympiakos FC

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Pernica, Brabec (72. Hejda), Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák (83. Mihálik), Kopic – Krmenčík (69. Chorý)

Olympiakos FC

José Sá – Elabdellaoui, Ruben Semedo, Papadopoulos (22. Ba), Tsimikas – Bouchalakis, Guilherme – Daniel Podence, Valbuena (57. Camara), Masouras (81. Ranđelovič) – Guerrero

statistiky

ŽK: Havel – Ruben Semedo, Rozhodčí: Guida – Carbone, Bindoni (všichni Itálie)

Diváci: 10 632

Těžká zkouška čekala na tým Pavla Vrby ve druhém předkole Ligy mistrů. Olympiakos jakožto aktuální vicemistr, dlouhodobě však jednoznačně nejúspěšnější řecký tým, se ale v Doosan Areně při úvodním utkání prosadit nedokázal. Své šance však neproměnili ani viktoriáni a do Řecka si tak povezou nadějnou remízu 0:0.

Opatrný začátek utkání možná přidělal o něco více vrásek trenérovi Olympiakosu, ne však z herního hlediska. Už před zápasem se totiž Pedro Martins musel vypořádat s dlouhodobým zraněním svého klíčového hráče Kostase Fortounise a hned ve 22. minutě byl nucen vystřídat i zastupujícího kapitána – stopera Papadopoulose.

Viktoriáni si při následných útocích do pozměněné obrany začali více věřit a zejména Kopic řeckého soupeře často zaměstnával. Velkou šanci připravil pro Čermáka v devětatřicáté minutě. Ten při střele levačkou z těžkého úhlu vsadil vše na razanci, José Sá však proti jeho ráně vytáhl výborný reflexivní zákrok a balon udržel před brankovou čarou. V samotné koncovce první půle se pak sám Kopic dostal na malém vápně k hlavičce a přestože jen lehce změnil směr letu balonu, Guilherme si při následném odkopu tečí o Pernicu nastřelil vlastní tyčku.

Po změně stran byl blízko otevření skóre Joel Kayamba, když k němu na zadní tyči propadl vyboxovaný centr z levé strany. Míč se pokoušel placírkou z voleje uklidit kolem obránce do odkryté branky, tu ale o pár centimetrů minul. I před Alešem Hruškou se odehrálo několik závarů, ani hosté se ale nedokázali prosadit. V samotném závěru se zjevil při své domácí premiéře v dobré šanci střídající Ondřej Mihálik, ale ani on nedokázal balon za brankáře Olympiakosu procedit.

Utkání hrané ve vyčerpávajícím vedru tak nakonec dospělo k bezbrankové remíze, která ponechala rozhodnutí o postupujícím na řeckou odvetu.

Sestřih