1. 12. 2019    Zápas

Viktoriáni zvládli utkání pro školy, duel s Bohemians rozhodl LukᚠKalvach

FC Viktoria Plzeň
32. Kalvach

18. kolo / Neděle 1. 12. 2019, 14:30 / Doosan Arena

18. kolo / Neděle 1. 12. 2019, 14:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík – Kalvach, Procházka – Kopic (90+2. Mihálik), Čermák (67. Hořava), Hloušek – Krmenčík (74. Chorý)

Bohemians Praha 1905

Lé Giang – Podaný, Hůlka, Köstl, Krch – Nečas (88. Záviška), Jindřišek, Vacek (78. Novák), Hronek, Schumacher – Ugwu (60. Keita)

statistiky

Branka: 32. Kalvach, ŽK: Chorý – Podaný, Rozhodčí: Julínek – Kubr, Vlček

Diváci: 7260

Předposlední domácí utkání v tomto roce bylo věnováno projektu Viktorka do škol. A domácí fotbalisté udělali přítomným dětem z partnerských škol i všem fanouškům Plzně radost! Červenomodří totiž zvládli duel s pražskými Bohemians 1:0, o zisku všech tří bodů rozhodl v prvním poločase povedenou střelou LukᚠKalvach.

Úvodní minutហzápasu byla velmi opatrná, ani jeden z týmů se nedostával do větších šancí a hrálo se spíše ve středu poli. První náznak přišel ve 26. minutě, ale střela Jana Kopice za vápnem netrefila prostor mezi třemi tyčemi. Stejný hráč pak o několik málo vteřin vypálil znovu, jeho pokus ale nenadělal Patriku Le Giangovi větší starosti.

Krátce po půl hodině hry se domácí stadion poprvé zaradoval. Michael Krmenčík dobře napadal rozehrávku klokanů, díky čemuž se dostal k balonu LukᚠKalvach. Plzeňský středopolař pak prošel skrz obranu hostů a vyběhnutého gólmana zelenobílých zkušeně obstřelil – 1:0. První poločas stejným výsledkem skončil.

Západočeši mohli zkraje druhé části zápasu zvýšit své vedení. Odražený míč se dostal až k Lukáši Hejdovi, dlouholetý stoper Viktorie ale nezakončil akci gólově. Naopak Pražané si vypracovali velmi nadějnou příležitost na vyrovnání v 64. minutě, to když Jakub Podaný přesně nacentroval na Ibrahima Keitu, jenže ten zcela osamocený netrefil ideálně hlavičku.

Plzeňané tak zvládli předposlední domácí duel v tomto roce, utkání věnované projektu Viktorka do škol rozhodl LukᚠKalvach.

Záznam