4. 3. 2020    Zápas

Výhra a semifinále MOL Cupu k tomu! Viktoriáni porazili Mladou Boleslav 4:2

FC Viktoria Plzeň
33. Kopic
39. Beauguel
45. Kayamba
49. Řezník

Čtvrtfinále / Středa 4. 3. 2020, 17:30 / Doosan Arena

Čtvrtfinále / Středa 4. 3. 2020, 17:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:2

(3:0)

FK Mladá Boleslav

77. Budínský
85. Budínský

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Limberský (55. Kovařík) – Bucha, Kalvach, Čermák (78. Herc) – Kayamba, Beauguel (55. Chorý), Kopic

FK Mladá Boleslav

Mikulec – Křapka, Tatajev, Mazuch, Zelený – Hubínek, Hönig, Douděra (71. Ladra), Budínský, Fulnek (52. Auer) – Wágner (46. Klíma)

statistiky

Branky: 33. Kopic, 39. Beauguel, 45. Kayamba, 49. Řezník – 77. Budínský, 85. Budínský, ŽK: Řezník – Tatajev, Budínský, Rozhodčí: Orel – Blažej, Koval

Diváci: 4519

Domácí premiéra Plzeňanů v tomto ročníku MOL Cupu vyšla. Po výhrách na půdě Hlučína a v Chlumci nad Cidlinou si viktoriáni poradili v Doosan Areně s Mladou Boleslaví, kterou porazli 4:2. Díky tomu se jim otevřela brána do semifinále Českého poháru!

První šanci zápasu si vypracoval LukᚠKalvach, když zkoušel svou už tradiční disciplínu, tedy střelu zpoza vápna. Gólman Petr Mikulec mu ji však chytil. Čtyřiadvacetiletý středopolař zanedlouho poslal přesný centr na hlavičku Jeana-Davida Beauguela, ta však mířila vedle.

LukᚠKalvach byl i nadále v úvodní fázi utkání nejvíce vidět na balonu. O pár minut později vymyslel další akci pro Jana Kopice, kterého vyslal do úniku šajtlí, jeho střelu mířící mezi tři tyče ale skvěle vyrazil Petr Mikulec na roh. Nakonec vysoká aktivita Viktorky byla ještě do poločasu odměněna – a to hned třikrát!

Ve 33. minutě otevřel skóre po krásné sólo akci Jan Kopic, který sebral míč Antonínu Křapkovi a povedenou střelou zpoza vápna rozradostnil fanoušky v Doosan Areně. Druhý gól červenomodrých byl snad ještě hezčí! Tentokráte se Kopic objevil v roli asistujícího, když zleva nacentroval na Beauguela a ten z voleje trefil krásně o břevno. Třetí branku pak krásně vyšvihl levačkou do šibenice Joel Kayamba, první půle tak skončila zaslouženým vedením Viktorie 3:0.

Druhý poločas pak začal stejně, jako skončil ten první. Hned po čtyřech minutách napálil míč z dálky Radim Řezník a jeho utažený pokus skončil až za zády Petra Mikulce – 4:0! Domácí se i nadále tlačili do zakončení, povedené rány Kayamby nebo Kopice ale skončily těsně nad břevnem.

Hosté v 77. minutě snížili na rozdíl tří branek. Aleš Hruška nejprve předvedl dva vynikající zákroky, kdy si skvěle poradil se střelou Jaroslava Zeleného i následnou dorážkou, pak se ale míč odrazil za vápno k Lukáši Budínskému a ten napálil jedovku přímo pod břevno.

Odskočit zpátky na čtyřgólový rozdíl mohli viktoriáni v 84. minutě, jenže nařízenou penaltu neproměnil TomᚠChorý. A tak přišel o pár vteřin déle trest – LukᚠBudínský podruhé skóroval z dálky a snížil. Západočeši nakonec zvítězili 4:2 a postoupili do semifinále MOL Cupu.

Sestřih

Související články