9. 1. 2021    Zápas

Viktoria v jediné přípravě porazila Hradec 5:2, dvakrát se trefil Pavel Šulc

FC Viktoria Plzeň
10. Kaša
33. Ondrášek
39. Šulc
49. Šulc
80. Matějka

Přátelák / Sobota 9. 1. 2021, 15:00 / Luční

Přátelák / Sobota 9. 1. 2021, 15:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

5:2

(3:0)

FC Hradec Králové

62. Dvořák (pen.)
79. Novotný

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška (46. Staněk) – Limberský (46. Koželuh), Kaša, Brabec (46. Hejda), Kovařík – Bucha, Kalvach – Kayamba (63. Hořava), Šulc, Mihálik – Ondrášek (63. Matějka)

FC Hradec Králové

Ottmar (46. Mach) – Čech, Leibl, Král (46. Kosař), Urma (34. Novotný) – Kodeš (63. Baďura), Soukeník – Zaradny (46. Záviška), Dvořák (63. Doležal), Vlkanova (63. Samko) – Prekop (46. Vašulín)

statistiky

Branky: 10. Kaša, 33. Ondrášek, 39. Šulc, 49. Šulc, 80. Matějka – 62. Dvořák (pen.), 79. Novotný, Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Flimmel

Diváci: uzavřeno

První a zároveň poslední přípravný zápas v krátké zimní pauze odehrála Viktoria Plzeň v domácím tréninkovém areálu v Luční ulici s Hradcem Králové. A proti lídrovi druhé nejvyšší soutěže se Západočechům duel povedl. Vysokou výhru 5:2 řídil zejména Pavel Šulc, jenž se trefil dvakrát.

Fotbalisté Plzně do zápasu vstoupili podle svých představ. Nejprve Ottmar vyrazil dobrý střelecký pokus z dálky Lukáše Kalvacha na roh, ale z toho již červenomodří otevřeli skóre. Po rozehrávce nakrátko a následném centru Jana Kovaříka se prosadil Filip Kaša. Na druhé straně měl práci také Aleš Hruška, po hlavičce Dvořáka ale mrštným skokem k tyči šanci zažehnal.

Po uplynulé půlhodině se viktoriáni trefili znovu – a byla to krásná akce! LukᚠKalvach skvělým pasem našel napravo Davida Limberského, jenž odcentroval před branku na Zdeňka Ondráška a ten skvěle zakončil. Ještě před přestávkou Pavel Šulc aktivním presinkem vybojoval míč, narazil si jej se „Kobrou“ a pak překonal gólmana. Do krátké poločasové pauzy se tak šlo s pozitivním skóre 3:0.

Hned zkraje druhé půle svěřenci Adriana Gužy zaznamenali čtvrtý gól – a opět to byla kombinace jako při třetí trefě! Zdeněk Ondrášek našel po pasu za obranu Pavla Šulce, který propálil brankáře a talentovaný záložník zaznamenal svou druhou branku v utkání. Pak se ale osmělili také hosté a dvěma zásahy zdramatizovali vývoj duelu. Nejprve proměnil nařízenou penaltu Pavel Dvořák, na 2:4 z pohledu Hradce snížil Filip Novotný.

Viktoriáni ale překvapení nepřipustili a souhrou dvou mladíků definitivně rozhodli zápas. Dlouhý centr sklepl do předbrankového prostoru Josef Koželuh, LukᚠMatějka rychle přispěchal k míči a skóroval. Plzeňané tak v jediném přípravném utkání před startem jarní části F:L porazili Hradec Králové 5:2.