14. 2. 2021    Zápas

První gól Pavla Šulce na výhru nestačil, viktoriáni v Boleslavi remizovali

FC Viktoria Plzeň
22. Ladra
58. Škoda

19. kolo / Neděle 14. 2. 2021, 14:00 / Městský stadion Mladá Boleslav

19. kolo / Neděle 14. 2. 2021, 14:00
Městský stadion Mladá Boleslav

FK Mladá Boleslav

2:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

4. Šulc
86. Matějka

sestavy

FK Mladá Boleslav

Diviš – Douděra (73. Klíma), Šimek, Křapka, Preisler – Dancák, Pech – Malínský, Ladra (81. Drchal), Zmrhal (78. Skalák) – Škoda (78. Takács)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Míka, Brabec, Limberský (72. Matějka) – Bucha (66. Mihálik), Kalvach, Šulc – Ba Loua (18. Kayamba), Ondrášek (66. Beauguel), Falta

statistiky

Branky: 22. Ladra, 58. Škoda – 4. Šulc, 86. Matějka, ŽK: Dancák, Takács – Limberský, Šulc, Mihálik, Kayamba, Rozhodčí: Franěk – Blažej, Flimmel

Diváci: uzavřeno

Premiérový ligový gól Pavla Šulce v dresu týmu, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi, na výhru nestačil. I když díky jeho brzké trefě viktoriáni vedli od 4. minuty, Mladá Boleslav v dalším průběhu otočila stav zápasu. Na konečných 2:2 v závěru vyrovnal LukᚠMatějka.

První příležitost mělo domácí mužstvo. Po centru z pravé strany to zkoušel hlavičkou Škoda, ale těsně minul. Na druhé straně Viktorka proměnila hned svou úvodní šanci, po přihrávce Adriela Ba Louy z pravé strany se poprvé za A tým prosadil odchovanec Pavel Šulc. Dvacetiletý záložník se během chvíle mohl trefit hned podruhé, jenže hlavičku z dobré pozice nenasměroval mezi tři tyče.

Hráči z automobilového města pak ve 22. minutě dokázali vyrovnat. TomᚠMalínský nahrál pod sebe svému jmenovci Ladrovi a ten překonal gólmana Staňka. Západočeši si mohli takřka okamžitě vzít vedení zpět – Šulc napadáním obral Dancáka o míč, ale Zdeněk Ondrášek tváří v tvář Divišovi neproměnil svou šanci. Stejně tak nedal gól ani Havel po přihrávce střídajícího Kayamby, a tak o poločase platil výsledek 1:1.

I ve druhé půli pokračoval aktivní výkon obou mužstev. Během necelých dvou minut přišly hned tři velké šance. Nejprve po akci z levé strany zakončoval Michal Škoda, ale Jindřich Staněk byl pozorný. Následně si Kayamba narazil s Buchou a poté se ocitl sám před Divišem, který ho ale v obrovské příležitosti vychytal. Do třetice už gól padl, bohužel na straně Mladé Boleslavi. Michal Škoda napálil míč razantně do šibenice a jeho rána vymetla naprosto všechny pavučiny v horním rohu brány.

V poslední desetiminutovce viktoriáni zabrali a dokázali srovnat. Zajímavý pokus Ondřeje Mihálika ještě Diviš vyrazil na rohový kop, ale další šance už skončila za jeho zády. Joel Kayamba parádně odcentroval na hlavu Lukáše Matějky a bylo to 2:2. Tímto výsledek nakonec utkání i skončilo.

Záznam