21. 2. 2021    Zápas

Nedělní odpoledne s výhrou v kapse, viktoriáni porazili Bohemians 3:1

FC Viktoria Plzeň
43. Kayamba
61. Bucha
65. Beauguel (pen.)

20. kolo / Neděle 21. 2. 2021, 14:00 / Doosan Arena

20. kolo / Neděle 21. 2. 2021, 14:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:1

(1:0)

Bohemians Praha 1905

87. Pulkrab

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Šulc (76. Čermák) – Kayamba (82. Matějka), Beauguel (76. Ondrášek), Falta (82. Mihálik)

Bohemians Praha 1905

Le Giang – Vondra, Krch, Hůlka, Dostál (62. Novák) – Květ (76. Necid), Jindřišek (62. Bartek), Levin, Vaníček (76. Kosek) – Hronek (86. Keita), Pulkrab

statistiky

Branky: 43. Kayamba, 61. Bucha, 65. Beauguel (pen.) – 87. Pulkrab, ŽK: Kalvach, Kaša – Levin, Rozhodčí: Ginzel – Pečenka, Ratajová

Diváci: uzavřeno

V jubilejním 20. kole FORTUNA:LIGY svěřenci trenéra Adriana Gužy přivítali na domácí půdě Bohemians 1905. A svého pražského soupeře přehráli – po gólech Joela Kayamby, Pavla Buchy a Jeana-Davida Beauguela vyhráli 3:1.

V první příležitosti se ocitli viktoriáni, po centru Pavla Buchy ale Pavel Šulc hlavičkoval mimo tři tyče. Dvacetiletý záložník se objevil i v další obrovské šanci, to když Jean-David Beauguel skvělým napadáním vybojoval míč a ten skončil až před osamoceným Šulcem, jenže jeho přízemní střelu vyrazil gólman Le Giang.

Bohemka si vypracovala nadějnou možnost po více než půl hodině hry, ze skrumáže v pokutovém území vyústila střela Jana Vondry těsně vedle. Poté se opět připomnělo duo Beauguel – Šulc. Vytáhlý Francouz patičkou našel odchovance Viktorky, jenže ten nemířil přesně. Před poločasem se však Západočeši dočkali gólu do šatny, po téměř roce se v soutěžním zápase trefil Joel Kayamba.

Fotbalisté z Vršovic měli milionovou šanci na srovnání skóre začátkem druhé půle, ale Jindřich Staněk vystihl směr střely Josefa Jindřiška z penalty a výborným zákrokem ji zneškodnil. Nedáš, dostaneš, to platilo i v tomto případě – na druhé straně hřiště balon propadl až k Pavlu Buchovi a ten zvýšil vedení Plzně.

Stejnou šanci v podobě pokutového kopu dostala v dalším průběhu hry i Viktorka, oproti hostům ji ale využila. K míči se postavil JDB a suverénně proměnil. Čtvrt hodiny před koncem se do hry po zranění vrátil Aleš Čermák, jenž tak nastoupil ke svému stému soutěžnímu utkání v dresu Viktorky. Pražané v závěru duelu snížili, to ale nic nezměnilo na výhře červenomodrých 3:1.

Záznam