18. 12. 2021    Zápas

Viktoriáni porazili Karvinou a rok 2021 zakončí na 2. místě tabulky

FC Viktoria Plzeň

19. kolo / Sobota 18. 12. 2021, 15:00 / Městský stadion

19. kolo / Sobota 18. 12. 2021, 15:00
Městský stadion

MFK Karviná

0:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

45. Havel

sestavy

MFK Karviná

Ciupa – Křapka, Buchta, Šindelář, Šehić – Túlio – Mikuš (62. Sinjavskij), Qose, Nešický (78. Durosinmi), Bartošák (86. Svoboda) – Papadopulos

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, Havel – Bucha (81. Janošek), Kalvach – Sýkora (88. Kaša), Čermák (58. Chorý), Mosquera – Šulc (81. Kayamba)

statistiky

Branka: 45. Havel, Rozhodčí: Klíma – Hájek, Hurych

Diváci: 912

Fotbalový rok 2021 viktoriáni ukončili, jak nejlépe mohli. V posledním zápase podzimní části porazili Karvinou na její půdě 1:0 díky brance Milana Havla. Zároveň si tak zajistili průběžné 2. místo v ligové tabulce.

Hned po pěti minutách měli hosté obrovskou šanci na otevření skóre. Pavel Šulc vyhrál hlavičkový souboj proti Eldaru Ševićovi a tím vysunul Jana Sýkoru. Plzeňský záložník běžel od půlky hřiště sám na bránu, ale jeho záměr skvěle přečetl Jiří Ciupa a míč nohama vykopl do bezpečí. Brankář Karviné si poradil také s pokusem Aleše Čermáka zpoza vápna.

V samotném závěru prvního poločasu Západočeši po krásné akci vstřelili „šatňáka.“ LukᚠKalvach nacentroval na Jana Sýkoru, ten ještě sklepl balon pro Milana Havla a univerzál Viktorky nádhernou střelou do šibenice poslal svůj tým do vedení. Červenomodří tak odcházeli do kabin šastnější.

Karvinští se ke svému prvnímu pořádnému zakončení dostali zkraje druhé půle. Kristi Qose zahrál bravurně standardní situaci přímo na Petra Buchtu, ten však z malého vápna přestřelil. Na druhé straně Aleš Čermák dostal přihrávku na levou stranu, po zemi ještě vybídl Jhona Mosqueru, ale jeho střelu Ciupa vyrazil.

Slezané se v druhé části hry zlepšili. Pěknou akci začal Bartošák, který poslal míč na hranici vápna, Papadopulos ještě pustil Qosemu a ten dělovkou vypálil jen těsně nad břevno. Za Viktorku to pak ze střední vzdálenosti zkusil LukᚠKalvach, domácí gólman dobře zareagoval a míč vyboxoval na roh.

Viktoriáni nakonec udrželi nejtěsnější možné vedení a díky výhře 1:0 v Karviné si po podzimní části zajistili 2. místo ve FORTUNA:LIZE.

Záznam