26. 2. 2022    Zápas

Viktoriáni si zastříleli proti Pardubicím, výhru 4:0 trefili čtyři různí hráči

FC Viktoria Plzeň
34. Hejda
44. Kopic
49. Havel
90+1. Chorý

23. kolo / Sobota 26. 2. 2022, 18:00 / Doosan Arena

23. kolo / Sobota 26. 2. 2022, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:0

(2:0)

FK Pardubice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk (61. Tvrdoň) – Holík, Kaša, Hejda, Havel – Bucha (58. Trusa), Kalvach – Kopic (58. Čermák), Sýkora (76. Šulc), Mosquera – Beauguel (76. Chorý)

FK Pardubice

Letáček – Kostka (72. Čelůstka), Čihák, Toml, Cadu – Tischler – Lupač (69. Huf), Vacek (83. Patrák), Solil, Rezek (46. Akosah Bempah) – Černý (46. Rayan)

statistiky

Branky: 34. Hejda, 44. Kopic, 49. Havel, 90+1. Chorý, ŽK: Čihák, Kostka, 2. ŽK = ČK: 20. Čihák, Rozhodčí: Krejsa – Nádvorník, Arnošt

Diváci: 6184

Další jarní výhra viktoriánů! Svěřenci trenéra Michala Bílka k ní vykročili už v prvním poločase, kdy se trefil LukᚠHejda a Jan Kopic. Ve druhé půli ještě přidali góly Milan Havel s Tomášem Chorým, a tak FCVP zvítězila 4:0.

Start v Doosan Areně byl velice rychlý, už v 7. minutě Filip Čihák nakopl Jeana-Davida Beauguela do hlavy ve vápně a kopala se penalta. K té se postavil Pavel Bucha, jenže svou přízemní střelu poslal mimo tři tyče. Ve dvacáté minutě Čihák fauloval znovu za žlutou kartu, a protože byla již druhá, tak Viktorka dohrávala v přesile.

V další šanci Jan Sýkora našel hlavu Lukáše Hejdy, jehož pokus zneškodnil gólman Jiří Letáček. Po půl hodině Západočeši předvedli pohlednou kombinační akci, na jejímž konci byl LukᚠKalvach, jenže plzeňský středopolař nepálil přesně. Otevřít skóre se povedlo až Hejdovi, který svou druhou možnost hlavou tentokrát proměnil v branku.

Těsně před poločasovým hvizdem červenomodří navýšili své vedení. Sýkora z levé strany předložil parádní centr Janu Kopicovi a bylo to 2:0. Na rozdíl třídy mohl v nastavení upravit skóre Milan Havel, ale trefil jen břevno. I přesto odcházela Viktorka do kabin s dvougólovým náskokem.

Hned zkraje druhé půle svou druhou příležitost v utkání využil také Milan Havel – a byla parádní – kličkou a následnou střelou nachytal hned dva hráče Pardubic! V následujících minutách si svůj stý ligový zápas za Viktorku přišel odehrát Aleš Čermák a Matej Trusa s Mariánem Tvrdoněm zažili svůj debut v červenomodrém dresu, když druhý jmenovaný nuceně vystřídal otřeseného Jindřicha Staňka.

Dvacet minut před koncem mohla padnout jedna z nejhezčích branek celé sezony – JDB vystřihl brilantní nůžky, které naneštěstí orazítkovaly jen břevno. Konstrukce brány zazněla i potřetí v zápase, tentokrát ji rozezvonil z levé strany střídající TomᚠChorý. Vytáhlý útočník se nakonec dočkal v nastavení a Plzeňští se po výhře 4:0 minimálně do následujícího dne posunuli do čela tabulky.

Záznam