9. 4. 2022    Zápas

Třetí remíza v řadě, viktoriáni vezou z Olomouce bod

FC Viktoria Plzeň
66. Růsek

28. kolo / Sobota 9. 4. 2022, 16:00 / Andrův stadion

28. kolo / Sobota 9. 4. 2022, 16:00
Andrův stadion

SK Sigma Olomouc

1:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

57. Beauguel

sestavy

SK Sigma Olomouc

Macík – Zahradníček (62. Chvátal), Hubník, Jemelka, Vepřek – Greššák (83. Beneš), Breite – Navrátil (62. Zifčák), Růsek (90+2. Slaměna), Daněk (62. Zmrzlý) – Chytil

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík (77. Řezník), Eduardo, Hejda, Havel – Kopic (77. Trusa), Kalvach, Čermák (82. Káčer), Mosquera – Chorý, Beauguel (77. Šulc)

statistiky

Branky: 66. Růsek – 57. Beauguel, ŽK: Růsek, Chvátal – Bakoš (AT), Kopic, Čermák, Rozhodčí: Hocek – Hájek, Šimáček

Diváci: 4078

Viktoriáni potřetí v řadě remizovali. Po dělbě bodů s Jabloncem a Slavií si je rozdělili i s Olomoucí, na jejímž stadionu uhráli výsledek 1:1. Na vedoucí gól Jeana-Davida Beauguela odpověděl Antonín Růsek.

Domácí měli hned po pár vteřinách zajímavou šanci, když z levé strany přistál míč na kopačce Mojmíra Chytila, jenže ten mířil vedle. Za pár chvil to zkoušel z dobrých dvaceti metrů Radim Breite, ale i on netrefil prostor tří tyčí. První větší příležitost Západočechů měl po odraženém balonu Aleš Čermák, jeho pokus z hranice vápna ale zablokovala olomoucká obrana.

Po půl hodině hry Jhon Mosquera nasadil jesličky jednomu z borců Sigmy, Milan Havel následně obešel dalšího hráče a nacentroval na zadní tyč, TomᚠChorý, před kterým zívala odkrytá brána, však na jeho přihrávku těsně nedosáhl. Vytáhlý útočník následně překvapivě vypálil z velkého úhlu, jeho pokus lapil Matúš Macík. A když v nastavení nepřesně zamířil z dálky i Jean-David Beauguel, tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

V 57. minutě Plzeňané otevřeli skóre, Mosquera poslal přesný přízemní centr na JDB a francouzský kanonýr se svou třináctou trefou v sezoně vyšvihl do čela tabulky střelců F:L. Téměř okamžitě to mohlo být o dva góly, jenže Chorého pokus z malého vápna na poslední chvíli zblokovali bránící hráči Sigmy.

Hanáci využili svou první příležitost po změně stran a vyrovnali. Rohový kop prodloužil hlavou Roman Hubník na Antonína Růska a bylo to 1:1. Viktoriáni si chtěli vedení vzít brzy zpět, ale proti střele Mosquery výborně zasáhl Macík. I proto si oba týmy nakonec body rozdělily.

Záznam